- Det er klart det kribler

Ordføreren møtte listebæreren med et kyss.

HVILKEN LISTE ER DETTE?: Fabian Stang spør uskyldig Catharina Munthe hvilken partiliste hun deler ut. Foto: Vidar Bakken

Så var det da heller ikke en hvilken som helst listebærer Fabian Stang møtte ved valglokalet på Politihøgskolen. Det var hans kone.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2013 kl 18:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

RETT PÅ LISTEBÆRER: Ordfører Fabian Stang tar tilsynelatende godt vare på Høyres listebærere med kaffe og boller, men så var det da også hans kone, Catharina Munthe, det gjaldt. Foto: Vidar Bakken

MAJORSTUEN: Til vår store overraskelse syklet ordføreren forbi oss og rett bort til Høyres listebærer, og ble møtt med et smilende kyss.

Stang hadde også med seg kaffe og bakervarer. Det var jo et scoop. Dessverre var det journalisten som var for dårlig oppdatert. Det var hans kone, Catharina Munthe, som bidro i valgkampen.

FØLG VALGET PÅ DITTOSLO.NO HER

Et lite aber

Selv om det kanskje kriblet i ordføreren etter kysset, så svarte han på spørsmål om hvordan han hadde det like før de første prognosene var klare.

- Det er klart det kribler i oss som er i denne bransjen, etter så mye arbeid og med troen på egne løsninger. Vi lever intenst disse dagene, sier en fortsatt velopplagt ordfører.

Han har naturlig nok stor tro på et regjeringsskifte.

- Det er et lite aber med det. Nå har vi de siste årene hatt dagens regjering å skylde på, smiler Stang.

- Nå er det slik at de store endringene ikke kommer over natten. Valget i 2017 blir kanskje enda viktigere. Jeg har stor tro på at en borgerlig regjering bedre vil se og forstå de utfordringer som de store byene står overfor.

LES OGSÅ: Liss (92) har stemt ved alle valg siden krigen

Ministerpost

Vi spurte Stang om det er en ministerpost han kunne tenke seg selv.

- Det har jeg faktisk aldri tenkt på.

Etter en lite tenkepause kommer det.

- Det høres kanskje ikke så spennende ut, men i det å lede Kommunaldepartementet ligger det store muligheter til å gjøre viktige forandringer i Norge. Jeg tror også det for flere i offentlig sektor er behov for mer spennende og meningsfulle arbeidsoppgaver.

LES OGSÅ: Valgfunksjonærene avgjør om du får stemme på OL i ditt eget nabolag

Regjeringssamarbeid

Stang mener at modellen i Oslo viser at Høyre har et godt samarbeid med de borgerlige partiene, uansett hvem av dem som sitter i byråd.

- Fritz Huitfeldt og Erling Lae henholdsvis skapte og etablerte fire-samarbeidspartimodellen. Alle fire har fått gjennomslag for viktige saker om de har vært med eller utenfor byrådet. Det har balansert i snart 20 år og de tre andre partiene vil fremdeles leke med oss.

OL med Johaug

Ordføreren er også spent på utfallet av OL-avstemningen.

- Det har vært enkelt å prosedere for nei med utgangspunkt i tall. Men, det er ikke slik at vi stenger sykehjem eller nedlegger viktige velferdstilbud om vi får OL. Tvert i mot vil Oslo med OL få på plass viktig infrastruktur som denne byen har stort behov for.

- Hvis det blir OL i Oslo er det dagens ordfører som står for åpningen?

- Nei, jeg får da inderlig håpe at det er yngre krefter som har tatt over da. På den annen side, hvis Therese Johaug fortsetter til 2022, så blir det vanskelig å gå av. Hennes entusiasme og inspirasjon er ikke målbar i penger. I 2022 er hun på samme alder som Marit Bjørgen er i dag. Slike jenter er viktige som inspirasjon for unge jenter. Et OL skaper helter og er positiv for samfunnsutviklingen. Tenk på alle OL-heltene som har fått oss til tråkke opp nye løyper gjennom tidene.

- Blir det fest i kveld?

- Jeg tror det. Jeg har snakket med Erna og det blir en liten fest hvis vi har noe feire. Men allerede i morgen starter det virkelige arbeidet, sier en kriblende ordfører.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse