– Det er veldig viktig å få se med egne øyne

Rina Mariann Hansen fikk se mange kunstgressbaner, tennisbaner, et basseng, en kirkegård, et seniorhus og et bibliotek da hun besøkte Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Blant annet jobbes det med den nye planen for idrettsanlegg, og byråd Rina Mariann Hansen (Ap) sier at det blir vanskelige prioriteringer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2018 kl 13:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Hun vil bli bedre kjent med byen, kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap). I forrige uke tok hun med byrådsavdelingen og Bymiljøetaten på en liten rundtur i Bydel Nordre Aker.

Seniorhuset

Først på planen sto Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22. Leder av Seniorhuset, Heidi K. Nordal, fortalte en komprimert historie om prosjektet Alders- og demensvennlig by, og linket opp til Seniorhusets beboere og brukere.

Se bildet større

RIna Mariann Hansen og Heidi Karsrud Nordal utenfor Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Målet er å få jobbe frem et inkluderende og tilgjengelig urbant miljø, som fremmer aktiv aldring. Eldre skal føle seg trygge og inkluderte. Her på huset har vi blant annet innført hilseplikt, det er ikke bare i skisporet man skal hilse på hverandre! Her bor det folk fra 63 til 95 år, folk er forskjellige, og vi må tørre å differensiere.

– For friske eldre blir det mange år i pensjonisttilværelsen. Å aktivisere innen frivillighet er vinn-vinn for både de frivillige og de som får hjelp.

Det var noe av det Nordal rakk å si til de fremmøtte, før byråden med følge hastet videre til neste stopp, Sogn Bad.

LES MER: 20-åringer har flyttet inn i seniorhuset, og beboerne i Seniorhuset var med på russebussrulling til Grefsenkollen

Sogn Bad

Se bildet større

Daglig leder i Oslo Idrettskrets Svømming, Hans Jacob Stoebner, på Sogn Bad. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ved Sogn Bad ble følget vist rundt i garderober, bassengdel og kontordel, av daglig leder i Oslo Idrettslag Svømming, Hans Jacob Stoebner. Det er Oslo Idrettslag som drifter badet. Det ble påpekt at det er behov for oppussing her og der, bortsett fra garderober og dusjer, som nylig ble pusset opp.

Stoebner fortalte at badet er i drift fra tidlig morgen til kveld, og blir mest brukt til organisert trening, totalt er det 64 instruktører og 11 ansatte i Oslo Idrettslag Svømming.

Se bildet større

Rina Mariann Hansen på Sogn Bad. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kringsjå

Så bar turen videre til Kringsjå Idrettspark. Daglig leder i SFK Lyn, Sjur Skridshol, fortalte om anlegget.

Se bildet større

Byråden fikk høre om suksess og utfordringer av Lyns Sjur Skridshol. I midten til venstre står direktør i Bymiljøetaten, Gerd Robsam. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lyns Damer har rykket opp til Toppserien, noe som krever visse installasjoner, som blant annet overbygget medieområde, eller tak over deler av tribunen. Klubben har dispensasjon i år. Det ble også nevnt problemstillinger som at man ikke har noe sted å gjøre av snø som er måkt fra banen, gummigranulatene fra kunstgresset gjør at det ikke bare er å dumpe den snøen hvor som helst. I år ble også første hjemmekamp utsatt, da det lå svære snøhauger rundt banen.

Samt at det gamle kunstgresset nedenfor klubbhuset ikke fungerer tilfredsstillende, og må snart byttes.

Skridshol fortalte også om Lyn Ski, som hadde hele 1000 påmeldte til eget klubbmesterskap, Lyn Ski mottok også idrettsprisen som årets idrettslag.

Se bildet større

Bjørn Sletvold i Koll volley viste frem anlegget på Kringsjå. (Sletvold er også bydelsoverlege i Nordre Aker). FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bjørn Sletvold, leder i Koll volleyball, tok også med følget ned til sandvolleyballanlegget på Kringsjå. Byråden var også tilstede under åpningen av det nye anlegget i fjor. Klubben arrangerer også junior-NM til sommeren. Rundt 300 barn og unge bruker anlegget hver uke, men Sletvold påpekte at det er et savn at det verken er toaletter eller garderober i anlegget.

Kunstnersenteret

Se bildet større

Rina Mariann Hansen sammen med avdelingsleder i Kulturetaten, Anne Olaissen. på Frysja kunstsenter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Så gikk byrådsavdeling og Bymiljøetatens representanter ombord i bussen igjen, og neste stopp var Frysja Kunstnersenter. Her fikk byråden med følge ta en titt inn i lokalene der kunstnerne jobber, i tillegg fortalte avdelingsleder i Kulturetaten, Anne Olaissen om planene om en kafé på området. De planene kan du lese mer om i en egen sak her.

Se bildet større

På Grefsen kirkegård. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Grefsen kirkegård ble også besøkt, og den nye skogskirkegården ble vist frem. Les mer om at du snart trolig kan få asken spredd utover skogen, her.

Se bildet større

Byråden sammen med representanter fra Grefsen Tennisklubb. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nest siste stopp var Grefsen Tennisklubb. Klubben fortalte om virksomheten, og om drømmen om å få på plass en egen tennishall på Disenjordet. Les egen sak om besøket ved tennisklubben her.

Se bildet større

Siste stopp på turen var biblioteket på Nydalen vgs. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Rundturen avsluttet med et lite besøk på Deichmanske bibliotek ved Nydalen videregående skole. Her fikk byråden og følget høre om tilbudet på biblioteket, og sett på kunsten som utsmykker lokalene.

– Viktig å se med egne øyne

– Det er veldig viktig og lærerikt å reise rundt i byen for å få se med egne øyne. Nordre Aker har mye bra innen både idrett, frivillighet og kultur, oppsummerer byråd Rina Mariann Hansen (Ap), i etterkant av bydelsbesøket.

Om arbeidet ved Seniorhuset på Tåsen og om frivillighet i en aldersvennlig by, sier hun:

– Bydel Nordre Aker har et unikt arbeid med frivillighet blant eldre. Det er virkelig inspirerende, og jeg tror det er en modell som kan brukes mange steder.

Kunstplan til høsten

Se bildet større

Kunstner Hanne Friis viste byråden hva hun jobber med på Frysja kunstsenter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hun fortsetter om Frysja Kunstnersenter:

– Det var nyttig å besøke Frysja kunstnersenter, og å se hvordan det fungerer. Vi skal jo legge fram en kunstplan til høsten hvor arbeidsplasser og atelierer for kunstnere blir et viktig tema.

Lyn, Koll og Kringsjå

Se bildet større

På Kringsjå. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og moro med jentefotball:

– Ja, gøy at Oslo nå har tre lag i Toppserien for kvinner (Lyn, Røa og Vålerenga, jurn.anm.). Vi har jo lagt mye nytt kunstgress på Kringsjå, og Lyn tok opp at tribunen trenger tak over om laget beholder plassen i toppen. Vi fikk også se hvordan den gamle gressbanen er en flate man kunne fått mer ut av med et mer slitesterkt dekke. Men både Koll og Lyn trenger jo garderober her, sier byråden og viser også til sandvolleyballbanen til Koll. Banen ligger også på Kringsjå, mellom Lyns klubbhus og Lyns nedre gressbane og kunstgressbane.

Tennisklubben

Se bildet større

Hos Grefsen Tennisklubb. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Om Grefsen Tennisklubb oppsummerer byråden følgende:

– På Grefsen fikk vi se på arbeidet med å bedre tennisanlegget og hva det betyr for barn og unge om de får til en hall. Det er store etterslep på idrettsanlegg over hele byen. Vi jobber nå med den nye planen for idrettsanlegg. Det blir vanskelige prioriteringer.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse