Gir kommunen skylden: – Det finnes penger

Margaret Eide Hillestad (Sp) hadde problemer med å komme seg fra vestkanten til Løkka for å møte Østkantavisa. Årsak? Hun sykler. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Det finnes penger i staten, sier stortingskandidat og syklist, Margaret Eide Hillestad (Sp), som mener kommunen må ta skylda for manglende sykkelveier i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 10:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – Nå har jeg sjekket med tre forskjellige kilder og det finnes penger i staten. Nå er det opp til kommunen å sette i gang, sier Senterpartiets førstkandidat i Oslo, Margaret Eide Hillestad.

Hun sykler selv og fikk oppleve baksida ved sykkel-Oslo mandag morgen, da Lokalavisene Oslo møtte henne.

Risikosport

– Det gikk for så vidt greit til jeg kom til Frognerparken, men etter det var det plutselig stopp med sykkelvei. Jeg var glad for at det var lite trafikk i krysset ved Bislett, sier Eide Hillestad som bor på Lilleaker.

– Ja, det enkleste er vel nesten å sykle langs havna og gjennom Gamlebyen, selv om det er langt?

– Ja, men jeg synes det er vanskelig der også, jeg, sier hun, og gir full støtte til Syklistenes Landsforbund, som i forrige ukes utgave av Østkantavisa utfordret politikerne til å – i det minste – fullføre det lenge planlagte hovedsykkelveinettet.

Dette skulle etter planen vært klart i fjor, men med dagens utbygging ligger det ikke an til å bli fullføre på flere år.

Trist, mener Eide Hillestad, som mener Oslo på en enkel måte kan gjøre sykling til noe annet enn en risikosport.

– Jeg var i Frankrike i sommer og der løste de det med fargekoder. Det var for eksmpel sånn at sykkelveien ble markert med grønt i rundkjøringene, slik at bilistene så at her skjer det noe, forklarer hun.

Tror Oslo har gjort en feil

– Jeg tror Oslo har gjort en feil ved å bygge ned planavdelingen i Plan- og bygningsetaten. De har i steden satset på å bygge opp søknadsavdelingen, men dette har gått på bekostning av planavdelingen. Og det er jo ikke sånn at det er umulig å få til et sammenhengende sykkelveinett. Andre kommuner får det jo til, sier hun, og legger til at flere steder er det laget sykkelvei, som plutselig stopper opp.

– Det samme gjeleder skilting. Det er jo skiltet godt til marka, mens når man sykler i byen stopper det helt opp, sier hun og sender utfordringen videre.

– Sykling er jo tross alt bra for helsa, sier hun.

Det lykkes ikke Lokalavisene å få tak i ansvarlig i Oslo kommune, byråd for miljø og samferdsel før avisa gikk i trykken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse