Brette, skylle, stappe, ble til...

- Det lønner seg!

4b og 4c på Grefsen jubler av glede! Bar Dag Pettersen, Rektor Anton Rygg og Kari-Lill Ljøstad. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Miljøbevisste 4. klassinger vant førstepremien i returkartonglotteriet, og sørget for at alle elevene på Grefsen kan glede seg over 100.000 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2010 kl 15:32

GREFSEN: Renovasjonsetatens Dag Pettersen entret fredag samlingssalen på Grefsen skole. Fjerdeklassingene har vært på omvisning i etatens sorteringsanlegg, og vet godt hvem den smilende mannen, som har en jobb ikke ulik julenissens, er. Salen sitrer av spenning.

– Jeg kommer med en kjempeoverraskelse. Dere har nemlig vunnet 100.000 kroner! sier Pettersen og slår ut med armene.

Elevene, gisper, hviner og bryter ut i spontanapplaus.

– Ja, dere får det ikke som lommepenger, altså. Pengene må deles med hele skolen, humrer Pettersen.

1,6 millioner i året

En drikkekartongkubbe av skolemelk, med påskriften «Grefsen skole» og et telefonnummer ble trukket ut blant tusenvis av andre kartongkubber i det nasjonale Returkartonglotteriet. Det er Grønt Punkt Norge, som drifter landets returkartongordning, som står bak utdelingen av totalt 1,6 millioner kroner hvert år. Både privatpersoner, skoler, idrettslag og foreninger kan skrive navn og nummer på de brettede og stappede kartongene de leverer til resirkulering.

– Men det er jo ekstra hyggelig når pengene kommer mange til gode, sånn som her på en skole, sier markedssjef Kari- Lill Ljøstad i Grønt Punkt.

Ikke brakkepenger

– Jeg vet hva dere skal bruke pengene til. De skal brukes på brakker når skolen bygges ut, kommer det kjapt fra en av elevene.

Rektor Anton Rygg garanterer fjerdeklassingene at pengene ikke skal gå inn i oppussingen av skolen.

– De pengene skal vi nok finne andre steder, sier han, og lover at fjerdeklassingene skal få komme med forslag til hvordan pengene skal brukes.

Jørgen Haugesten (10), Anette Gether-Rønning (10), Isak Ilirjonuzi (10) og Viktoria Wester (9) har noen ideer.

– Fotballbane! sier Isak.

– Nye nett til banen. De vi har er ødelagte, supplerer Jørgen.

Viktoria synes at doene trenger å shines opp, mens Anette ønsker seg elevskap til alle.

– 100.000 er mye penger å vinne. Men hva er viktigst for dere når dere bretter kartonger. Å vite at kartongkubben også er et lodd, eller at dere er snille mot miljøet?

– Å være snille mot miljøet! kommer det unisont fra elevene.

– Å vinne i tillegg er jo bare en bonus, sier Anette.

Også rektor er overveldet over overraskelsen fra Renovasjonsetaten og Grønt Punkt.

– Dette var veldig morsomt, og en veldig god inspirasjon til de andre elevene på skolen om å fortsette å brette og stappe kartonger, sier Rygg.

LES OGSÅ: Tjente tusener på gamle kartonger

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon