Det måtte en inder til for å lage grom pizza i bua

Sunder Sukhdip (60), pizzabaker på Grefsen på 17. året. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ryktene gikk om at «Grombua» hadde det beste godteriet i området for en del år siden. Men nå er navnet «Trollbua», og det er pizza som gjelder. – Jeg kan ikke huske å ha fått en eneste klage, sier Sunder, pizzabaker på 17. året.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2017 kl 09:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Det er flere som har tipset lokalavisa om Sunder Sukhdip (60). Han er en populær pizzakokk på Grefsen, og mange er fornøyd med pizzaene han lager.

For 17 år siden overtok Sunder Grombua i Grefsenkollveien.

2000

Når har han holdt på i Grombua, eller Trollbua som den nå heter, i 17 år, etter at han overtok leiekontrakten i 2000. Og han har på ingen måte tenkt til å gi seg med å fore grefsenbeboere og andre med pizza. Han tipper at han selger rundt 1400 pizzaer gjennom måneden.

– Jeg er fra India, men det var her i Norge jeg lærte å lage pizza. Jeg skulle gjerne også solgt indisk mat, men kjøkkenet er litt lite, sier Sunder til Nordre Aker Budstikke.

Se bildet større

Mange som kjenner til denne lille kiosken i Grefsenkollveien. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Mange hyggelige og faste kunder

Noen er så glad i pizzaen til Sunder, at han nesten blir litt bekymret hvis de plutselig ikke dukker opp på en uke eller to.

– Det er veldig mange hyggelig kunder som kjøper pizza her, mange av dem er faste kunder. Også folk som har flyttet herfra kommer tilbake for å kjøpe pizza. Jeg kan ikke huske å ha fått en eneste klage, her har det aldri vært noe spesielt problem å drive. Flere av pizzaene er populære, men den som er mest populær blant barna, er med skinke og ost.

Bua har kun åpent fra tidlig ettermiddag og utover kvelden.

LES OGSÅ: Den historiske pølsebua

Ingen pizza julaften

Og i hektiske perioder, stiller både kona og barna opp i bua og hjelper til.

– Vi holder åpent i jula også. Men ikke julaften da. Og vi har ikke tenkt til å ha pizza hjemme julaften, ler Sunder, og legger til at det er ribbe og tradisjonell julemat som gjelder hjemme på Ammerud på julaften.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse