– Det skal bo folk her

Om litt under to år skal det stå innflytningsklare leiligheter her. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til høsten starter byggingen av 58 nye leiligheter i Sognsveien 66. – Området mangler helhetlig planlegging, mener Berg, Nordberg og Sogn vel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2008 kl 15:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Fra august/september setter etter planen anleggsmaskinene i gang med å forvandle parkeringsplassen med adresse Sognsveien 66, på oversiden av Ullevaal stadion T-banestasjon, til et helt nytt boligkompleks med samme navn som adressen.

"Kultur og natur"

Mange av de totalt 58 leilighetene, 50 av dem er toroms, er allerede solgt, går det frem av prosjektets nettsider.

Sognsveien 66 er markedsført med kort vei til "både kultur og natur". Med T-banen som nærmeste nabo, og kort vei til utdanningsinstitusjonene på Blindern og i Nydalen, samt kjøpesenteret og fotballens storstue på Ullevaal stadion, som ligger tvers over veien.

Med grønne fristeder som Ullevål Hageby og Sogn Hagekoloni et steinkast unna, og kun en kort t-banetur fra sentrum i den ene retningen og marka i den andre, håper utbygger Peab å appellere til et bredt spekter av boligkjøpere.

På det meste får boligkomplekset fem etasjer, og i første etasje er det delvis planlagt næringsvirksomhet. Byggeperioden er beregnet til 16 måneder.

Frykter fortetning

Leder i Berg, Nordberg og Sogn Vel, Kjell Vinje, etterlyser en helhetstenking i Sogn- og Ullevål-området.

– Vi er bekymret for trafikksituasjonen i hele området. Det nytter ikke å se utviklingen av Sognsveien 66 isolert – eller Sognsveien 70 (bilforretning og bensinstasjon i dag, journ.anm.) eller 65 (Ullevaal stadion), for den saks skyld, sier Vinje.

– Trenger torg

– Både for nåværende beboere i området, og for dem som kommer til å flytte inn i Sognsveien 66, er vi opptatt av det skal opparbeides torg og møteplasser. Slike finnes ikke i området i dag, sier Vinje, og forteller at velet blir kontaktet av mennesker som føler det er utrygt å gå til Ullevaal stadion på grunn av trafikk og støy.

Berg, Nordberg og Sogn vel har, sammen med andre velforeninger i området, engasjert seg sterkt for å fjerne bensinstasjonen i Sognsveien 70, som de mener genererer mye trafikks.

Bred enighet

At det er bred enighet om at den helhetlige byplanleggingen i området ikke er god nok, kom tydelig frem under folkemøtet på Ullevaal stadion i april, der flere hundre mennesker hadde møtt opp for å si sin menig om nærmiljøet sitt.

– At man ser området under ett, og ikke bare én og én tomt, er vi særdeles opptatt av. Snart skal også arbeidet med Sognsveien 80 – Yrkesskolen – i gang. Man må kunne ha flere tanker i hodet på en gang, slik at vi kan få en best mulig totalløsning, sier Vinje.

Han mener den videre utviklingen av området må sørge for at bilene blir fjernet så snart som mulig.

– Det viktigste vi kan gi mennesker er gode bomiljøer der de kan trives, sier velformannen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse