ANNONSE
Annonse

Advarer folk

– Det var et forsøk på å stjele hunden min

SKREMT: Liv-Siri Natvik med sine to mastiffer og en basset - tør ikke ha hundene alene i hagen mer. Foto: PRIVAT

Liv-Siri Natvik fra Karlsrud opplevde i går kveld det hun er helt sikker på var et forsøk på å stjele en av de tre hundene hennes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2015 kl 19:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det har ikke manglet på advarsler i sosiale medier den siste tiden, om hvit varebil med personer som forsøker å stjele hunder rundt i hele Norge. Senest i dag, onsdag, fortalte Kjelsåsbeboer om hendelse på Karlsrud i Oslo.

NRK har også omtalt hendelse utenfor Oslo.

–Vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme hvis de ser en slik bil i nabolaget som oppfører seg mistenkelig. Hundeeiere bør også være særdeles oppmerksomme, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt til NRK.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med hundeeieren Liv-Siri Natvik fra Karlsrud, som i går kveld opplevde det hun er helt sikker på var et forsøk på å stjele en av de tre hundene hennes.

Hvit varebil

Hundene, to mastiffer og en basset, var ute i hagen som de ofte er. Liv-Siri hadde verandadøren åpen, og ble oppmerksom på en hvit varebil som kjørte sakte forbi huset, men så rygget tilbake igjen opp til porten til huset til Liv-Siri.

– Jeg hørte også at hundene begynte å bjeffe, og gikk ut for å se hva det dreide seg om. Både varebilen og en mann sto rett ved porten min. Han var åpenbart veldig interessert i basset-hunden min, Birger, forteller Liv-Siri.

Hun gikk bortover mot mannen, som begynte å snakke til Liv-Siri.

Lyst på en sånn hund

– Han så europeisk ut, men snakket gebrokkent. Han sa han synes slike hunder – altså basseten – var veldig fine, og at han hadde lyst på en sånn hund. Han spurte også hvor mye en sånn hund koster, forteller Liv-Siri videre.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Hun fortsetter.

– Jeg ble jo mistenksom, og var slett ikke interessert i å prate med han. Jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men begynte å ta med meg hundene inn i huset igjen. Men hundene merket nok alvoret i situasjonen, og var skikkelig på mot porten og mannen, som ikke gikk videre inn i hagen, forteller hun.

To personer

Liv-Siri fikk også med seg at det satt en person til inne i varebilen, ved rattet.

– Jeg fikk med meg hundene inn i huset, men dessverre fikk jeg ikke notert bilnummeret, før de dro. Men jeg ringte til politiet med en gang. Under samtalen, kom det også inn melding som jeg fikk med meg, om at varebilen også var observert andre steder i samme område, forteller hun.

Politiet kom også til Liv-Siri litt senere, og snakket med henne om hendelsen.

– Dette var en skikkelig guffen opplevelse. Det var en røslig fyr som stod der ute. Jeg er sikker på at det var et forsøk på å stjele hunden min. Nå tør jeg ikke å la hundene være alene ute i hagen mer. Det skal også opp en skikkelig lås på porten, sier hun.

Liv-Siri har også lagt ut advarsel via sosiale medier, om hendelsen.

Avisen vært i kontakt med politiet. De bekrefter at det er kommet inn melding om det som Liv-Siri forteller om, og at de har vært hos Liv-Siri.

– Det er foreløpig ikke inngitt noen anmeldelse på forholdet, men vi vet at det er snakk om varebil som også er observert andre steder, også i forbindelse med forsøk på hundetyveri, sier avsnittsleder for forebyggende ved Manglerud Politistasjon, Dag Harald Drevsjø.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse