Det var plass til Thomassen

Skoleeleven Jeppe Callander fra Røa fikk i fjor en omvisningstur med Garden.

Et pansret kjøretøy som SISU XA hadde plass til journalisten og Tåsenmannen Carsten Thomassen etter terrorangrepet i Kabul.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2008 kl 14:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det pansrede kjøretøyet har delt bakdør med mulighet for å ta inn personer på begge sider.

Se bildet større

En SISU XA, her på vei gjennom Røakrysset. Ordinært kan denne ta et mannskap på 11 personer med en båre i midten.

TÅSEN: Utenriksdepartementet har i sin rapport etter terrorangrepet i Kabul hevdet at en SISU som evakuerte UD-diplomaten Bjørn Svenungsen bare hadde plass til en skadet person, og at dette ble gitt beskjed om av evakueringslaget. Leder av evakueringslaget benekter i Dagbladet at så har skjedd.

Ville ikke etterlatt han

– Vi ville aldri etterlatt en såret, sier løytnant Rune til Dagbladet.

Han etterlater heller ingen tvil om at det ville vært plass til en til. Militære eksperter sier også at det ville vært uproblematisk å få plass til to skadde i SISUen. I følge løytnanten var problemet at livvaktlederen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) på telefon innenfra hotellet visste at det var en skadd nordmann til, men ikke hvor vedkommende befant seg.

– Mens jeg snakket med PST, hørte jeg fra legen at det var veldig kritisk med Svenungen. Da sa jeg til PST at vi ville evakuere den første pasienten nå, og returenere umiddelbart, sier løytnanten til Dagbladet, som ikke vil ha etternavnet offentliggjort.

God plassVi i Nordre Aker Budstikke har vært med på kjøretur med en SISU XA, som Garden disponerer. Det skjedde i forbindelse med at vi fulgte en skoleelev på tur med denne. Vi stiller oss undrende til påstanden om at det ikke skulle være plass til to sårete personer i en så kritisk situasjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse