– Det viktigste i Skeids historie

Stemningen er høyd i Skeid-leiren etter at bystyret vedtok at de får bygge ny matchbane på Voldsløkka. Øverst fra venstre daglig leder Terje Martinsen, Skeidokser Morten Fagerlie og Anders Vindegg, Voldsløkka-forkjemper, Tarald Rode, spillere Jo Andreas Gundersen og Tom Erik Breive. Foran f.v. Skeidokser Kim Aarli Larsen, Petter Vellesen, Sven Chr. Stenvaag og leder Marius Skjolden. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Skeid jubler etter at bystyret ga full støtte til å flytte matchbanen på Voldsløkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 14:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
VOLDSLØKKA: – Dette var et veldig riktig vedtak, sier Tarald Rode – Skeids yppersteprest hva kamp for ny matchbane på Voldsløkka angår.

– Jeg vil gå så langt som å si at dette er det viktigste som har skjedd i Skeids historie. Det er i hvertfall definitivt det viktigste siden 1974, sier Rode og mimrer tilbake til da Skeid sist vant cupfinalen.

– Jeg synes det er veldig gledelig at Høyre også stemte for vedtaket. Det betyr at det er et bredt flertall, og at det ikke er snakk om noen omkamp, sier han.

– Langt til Bislett

Både Skeid og supporterklubben Skeidoksene var til stede i bystyresalen da vedtaket ble fattet. For oksene gir vedtaket næring til drømmene om at Skeid igjen skal trone på fotballtoppen.

– Skeid er aldri fornøyd med å være i 2. divisjon. Det kan virke absurd å drømme om eliteseriespill, men vi må ikke glemme drømmene, sier han, og er ikke nådig i sin kritikk av dem som mener at suksessen like gjerne kan oppnås innafor en løpsbane på vestkanten, sier Morten Fagerli.

– Jeg har hørt av en del sausenebb av politikere at det ikke er langt til Bislett, men det er langt til Bislett. For en familie som har lyst til å stikke på kamp er det langt å dra dit, og det ender med at de heller blit hjemme, sier han.

– Jeg har fast tradisjon med å spandere vaffel på et par smågutter når Skeid spiller hjemme, og jeg ser aldri dem på Bislett for å si det sånn, sier Sven Chr. Stenvaag, som mener det er trist at naboene er kategorisk mot flytting av matchbanen.

– Det er trist at naboene ikke er med på dette. Dette er det laveste punktet på Voldsløkka og den nye matchbanen blir ingen stor koloss, sier han.

Bør komme snart

Tarald Rode mener det ligger eksplisitt i bysytrets vedtak at en stadion ikke bør være langt unna tegnebrettet, ettersom den allerede finansierte trippelhallen er planlagt bygget inn i tribuneanlegget. Nå oppfordrer han politikerne til å følge egne valgkamputspill.

– De sa i valgkampen at de ville løsrive to-tre millioner kroner for å få prosjektert, dimensjonert og prissatt stadion. Hvis de holder på disse løftene tror jeg at første byggetrinn kan starte relativt raskt. Og det er ikke snakk om en veldig dyr stadion, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse