ANNONSE
Annonse

Det vonde tiåret med landslaget

John Arne Riise (i midten) lytter til trener Egil Olsens direktiver på trening. Riise vil gjerne avslutte karriéren med et EM eller VM.

Det er snart ti år siden Norges forrige mesterskapsdeltakelse. John Carew (30) mener fraværet ikke skyldes tilfeldigheter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2009 kl 12:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SPEAKER.NO: - Vi har ikke vært gode nok, sier den høyreiste spissen og nærmest planter de brune øyene sine i oss. Uten å nøle kommer han med et ærlig og umiddelbart svar på spørsmålet om hvorfor Norge ikke har deltatt i et EM- eller VM-sluttspill siden 2000.

Hjemmesittere

Med all mulig respekt for Norges privatlandskamp mot Sør-Afrika: Det er Danmarks møte med Sverige, kampen som langt på vei avgjør hvilket av våre to naboland som blir å se i VM-sluttspillet neste sommer, som opptar de fleste.

Vi følger Norge-Sør-Afrika live her!

Norges vennskapskamp blir derfor ganske symptomatisk for landslagsskjebnen de siste ti årene. Mens de store fotballnasjonene har utkjempet sine slag, har vi vært hjemmesittere.

- Vi har sviktet i de avgjørende kampene og gjort for mange offensive og defensive feil. Synd, men sånn er det. Nå har vi en utfordring foran oss - både fysisk og mentalt - for å ta det siste steget, sier Carew til Speaker.no.

Fire VM- og EM-titler er blitt delt ut siden EM-sluttspillet i 2000 - landslagets hittil siste store mesterskapsdeltakelse.

To sluttspillsjanser

- Det er tøft å si det, men det handler til syvende og sist om dyktighet. Vi har ikke vært gode nok. Jeg synes imidlertid vi nærmer oss, og jeg har stor tro på neste kvalifisering, kommer det fra John Arne Riise.

Da EM foregikk i Nederland og Belgia i 2000, var dagens to landslagsnestorer, Riise og Carew, som ferskinger å regne i dette gamet.

Førstnevnte var 19 år og reserve, uten å få et eneste innhopp, mens Carew hadde begynt å skinne som spiss for Rosenborg i Champions League.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse