Dette angrer Oslo-pensjonistene på at de ikke gjorde

- Pensjonen som dagens pensjonister får er beregnet etter folketrygdens gamle og gunstige regler. Neste generasjon er ikke så heldig, sier Preben Naustdal, salgssjef for Storebrand i Oslo. FOTO: Foto: Storebrand

Én av fire pensjonister i hovedstaden skulle ønske de hadde reist mer, mens én av seks gjerne skulle tatt bedre vare på helsa. De færreste angrer på at de ikke jobbet mer. Det viser en spørreundersøkelse fra Storebrand.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2012 kl 22:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Én av fire pensjonister i Oslo skulle ønske de hadde reist mer. FOTO: ARKIVFOTO

OSLO: For få turer til Danmark, Syden, New York og hytta.

For lite trening og tid til å ta vare på seg selv og helsa.

En undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Storebrand gir en indikasjon på hva Oslos 67.000 alderspensjonister føler de burde brukt mer tid på.

- Vi får håpe mange får brukt tiden som pensjonist til å reise og kose seg, sier Preben Naustdal, salgssjef for Storebrand i Oslo.

Det færrest angrer på, er at de ikke har tilbrakt mer tid på jobben. Kun tre prosent av pensjonistene i Oslo svarer at de angrer på at de ikke har jobbet mer i løpet av livet.

Trives som pensjonister

Undersøkelsen understreker at dagens pensjonister er jevnt over fornøyde.

96 prosent av respondentene fra Oslo svarer at de oppfatter pensjonisttilværelsen som en fin eller helt grei tid.

Kun fire prosent svarer at de opplever tilværelsen som kjedelig, noe som er helt i tråd med hvordan pensjonister på landsbasis svarer.

Dette poenget understrekes av at kun 17 prosent av pensjonistene i undersøkelsen angrer på at de ikke har spart mer til pensjonstilværelsen. I hovedstaden er andelen som angrer noe lavere, 12 prosent.

- Dagens pensjonister er jevnt over fornøyde, og det er i seg selv ikke overraskende. De har beholdt mange av de gamle, norske verdiene om nøkternhet fra tidligere generasjoner. Huset er selvbygget og har steget voldsomt i verdi, mens lånene i stor grad har blitt spist opp av inflasjonen. Hytta ble bygget rimelig og bilen er ikke dyreste modell, sier Naustdal.

- Det viktigste poenget er likevel at pensjonen som dagens pensjonister får er beregnet etter folketrygdens gamle og gunstige regler, legger Naustdal til.

Verre for neste generasjon

For morgendagens pensjonister blir bildet et annet.

Disse vil oppleve at pensjonen fra folketrygden blir lavere i forhold til lønn. Tjenestepensjonene i bedriftene er også i endring. I stedet for å få en årlig garantert pensjonsutbetaling, vil dagens yrkesaktive få en pensjonsbeholdning som skal fordeles på stadig flere leveår som pensjonist.

Storebrands salgssjef har et enkelt råd til fremtidens pensjonister:

- Spar opp ekstra midler slik at du får en romslig pensjonstilværelse. Det er mulig for dagens yrkesaktive å opparbeide seg en like god pensjon som dagens pensjonister, men det krever planlegging. Snakk med en pensjonsrådgiver. Dette kan danne en god og nødvendig plattform for din egen pensjonsplanlegging, sier Naustdal.

(Pressenytt)

LES OGSÅ: MENING: En utfordring til den nye helseminister om å ta eldre, seniorer, friske og mindre friske, på alvor!

LES OGSÅ: Kjemper for Flexitransporten

LES OGSÅ: Edith (86 år): - Jeg følte det som et kall

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse