ANNONSE
Annonse

Dette blir Oslos største konsertarena

Idrettsanlegget på Voldsløkka skal bli byens største konsertarena. 1. og 2. juli 2017 braker det løs med Oslo Sommertid. Så langt står popyndlingene Marcus og Martinus på plakaten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Allerede sommeren 2017 åpner konsertarenaen som kan overta etter Valle Hovin som trekkplaster for de aller største internasjonale artistene. Men først ut blir en todagers sommerfestival med en norsk brødreduo på plakaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2016 kl 11:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: Det er Dagsavisen og VG som melder om at ønsket fra konsertarrangør Atomic Soul blir en realitet.

Tidligere i år søkte de om å få bruke idrettsfeltet på Voldsløkka til konsertarena, og fikk tillatelse fra Bymiljøetaten og Bydel Sagene, hvor Voldsløkka idrettspark ligger. Konsertarenane vil være på 40.000 kvadratmeter, og ifølge Dagsavisen kunne romme så mange som 60.000 publikummere.

Oslo med på det europeiske storbymarkedet

– Med dette får Oslo en konsertarena som er stor nok til at Oslo igjen er med på det europeiske storbymarkedet, slik at de store artistene ikke drar forbi Oslo om sommeren, sier Peer Osmundsvaag, daglig leder i Atomic Soul til Dagsavisen.

Etter at Valle Hovin utgikk som konsertsted har Oslo manglet en arena som er stor nok til å tiltrekke seg de største artistene, skriver VG, og nevner Taylor Swift, Beyoncé og Coldplay som eksempler på artister som har droppet Oslo de siste årene.

Osmundsvaags Atomic Soul har tidligere stått bak konserter i Oslo-området med artister som Justin Bieber, Green Day og Bon Jovi.

– Når byen er attraktiv også for de aller største internasjonale artistene, er det bra for folk i Oslo og for alle som besøker oss, sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) i en pressemelding.

Atomic Soul skal samarbeide med Sagene IF, slik at idrettslaget kan få inntekter i tilknytning til konsertarranegementene.

– Vi synes dette er kjempegøy, sier Vibeke Thelin, daglig leder i Sagene IF til Dagsavisen.

Dette er imidlertid ikke det eneste nye som skjer på Voldsløkka. Tidligere i høst kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at den nye skatehallen som skal bygges på Voldsløkka blir den første i sitt slag.

Marcus & Martinus første navn

Dagsavisen forteller mandag at Atomic Soul først søkte om å bruke Voldsløkka til konsert med et større utenlandsk band. Avtalen kom i følge avisen ikke orden, og nå er arrangementet gjort om til en todagers festival under navnet Oslo Sommertid.

Mandag går arrangørene ut med det første navnet til arrangementet. Det er Marcus & Martinus som skal stå på scenen på Voldsløkka 2. juli. Billettsalget starter allerede førstkommende torsdag klokken 9.00.

Skulle de selge så mange som 60.000 billetter, vil brødrene etter det VG erfarer holde tidenes største konsert for et betalende publikum i Norge.

LES OGSÅ: Voldsløkka får skatehall, landhockey- og kunstisbane og ny skole

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse