ANNONSE
Annonse

Dette er byens beste barnehage

De går i byens beste branehage, i alle fall den foreldrene er mest fornøyd med, og heter (fra venstre) Ingeborg, Kaisa, Fredrik, Ole Jacob, Ludvig og Otto. Foto: CHARLOTTE GUNDERSEN

Nordre Akers barnehager kommer best ut i foreldreundersøkelsen om trivsel i barnehagene i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2015 kl 16:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL/NORDRE AKER: Og den aller beste ligger på Korsvoll og heter Hansemyra friluftsbarnehage.

En privat barnehage med 12 barn og et sykefravær blant de ansatte på nesten null, får full pott og rangeringen 6.

Det er bare fire barnehager, av de 571 som har deltatt, som får full pott. De fire er alle private, og ved siden av Hansemyra, ligger de i bydelene Nordstrand og Vestre Aker, viser oversikten som Osloby har satt opp.

Nordre Akers beste kommunale barnehage følger hakk i hæl, og er Berg gård barnehage, som får en score på 5,94 av foreldrene.

22.000 foreldre har svart

Undersøkelsen ble gjort i fjor, og 22.000 foreldre har sagt sin mening om sine barns barnehager, innenfor områder som spenner fra trygghet og utemiljø til læring og samarbeid.

Oslo kommune har offentliggjort resultatene fra undersøkelsen der alle de 360 kommunale barnehagene er med, og 60 prosent av de private. De private kan selv velge om de skal delta.

Barnehagene er rangert fra 1 (dårligst) til 6 (best tilfredshet). Nordre Aker-barnehagene scorer i snitt 5,41 poeng, og er best i byen.

Størrelsen teller på Korsvoll

– Helt fantastisk, kjempegøy og nesten rørende at foreldrene setter så stor pris på Hansemyra barnehage, sier en glad pedagogisk leder Charlotte Gundersen, til Nordre Aker Budstikke.

Hun tror at barnehagens størrelse er en grunn til at foreldrene er så fornøyde.

– Det er kun tolv barn i denne barnehagen. Jeg tenker at det er lettere «å se» alle barna i små barnehager. I tillegg blir man jo enda bedre kjent med hvert barn, når det er en så liten barnehage, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Stadig flere bekymringsmeldinger til barnevernet i Nordre Aker

Lavt sykefravær

Hun legger til:

– Det er også et sykefravær nesten lik null blant de voksne som jobber i Hansemyra, som igjen betyr et stabilt personale, som igjen gir tryggere barn, mener Gundersen.

Barnehagen er per i dag full, men ifølge den pedagogiske lederen blir det seks ledige plasser fra høsten av.

– Vi finner på mye forskjellige aktiviteter i løpet av uken. Blant annet har vi egen lavvo, som vi besøker jevnlig. Nå er forresten svømming også på timeplanen ved Idrettshøyskolen, over en tremånedersperiode, sier Gundersen.

Nordre Aker best blant brukerne

I bydelsadministrasjonen gleder de seg over resultatene av undersøkelsen.

– Det er veldig hyggelige resultater. Bydelens barnehager kom best ut også i forfjor, så dette er ikke første gang, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Bydel Nordre Aker er i en god stim: NAV-kontoret og hjemmesykepleien kom nylig best ut i sine respektive brukerundersøkelser. I praktisk bistand ble bydelens tjenester rangert som nest best i byen, av brukerne selv.

– I tillegg har vi en medarbeiderundersøkelse der det også ser ut som om vi kommer ut som beste bydel i Oslo, sier bydelsdirektøren.

Stabil arbeidskraft

Han tror, som Charlotte Gundersen i Hansemyra friluftsbarnehage, at de gode resultatene kan spores tilbake til de ansatte.

– Vi har dyktige ledere og stabil arbeidskraft. Nå kjenner jeg ikke tallene for de andre bydelen, men vi har liten turnover. Jobben de ansatte gjør er viktig. Det er der brukertilfredshet skapes.

Totalt sett scorer de private barnehagene som er med (60 prosent av byens private barnehager) høyere enn de kommunale. Øyvind Henriksen mener denne tendensen ikke er like gjeldene for Nordre Aker.

– Myten om at private barnehager er bedre enn de kommunale stemmer ikke i Nordre Aker. Her er det liten forskjell på de private og kommunale barnehagene, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Elgene besøker tåsenhagen flere ganger i uka

Ansvarliggjør de ansatte

Barnehagene i Nordre Aker har gjennom «Nordre Aker-skolen» jobbet med kompetanseheving og rekrutteringe i mange år. Dette er et kursopplegg som også tilbys de private barnehagene.

– Det er klart det er inspirerende å få gode tilbakemeldinger fra brukerne av bydelens tjenester over flere år. Når flere av bydelens tjenester kommer godt ut, og også avanserer fra år til år, viser det at vi har etablert en god organisasjonskultur, sier Henriksen.

– Vi har en sterk filosofi om å ansvarliggjøre de ansatte. Alle våre 1200 ansatte gjør en viktig jobb, og hver enkelt skal kunne ta selvstendige beslutnigner i de situasjonene de er i. Vi har ikke mer resurser enn de andre bydelene, men har fokus på hvordan møte brukerne.

LES OGSÅ: 168 nye studentboliger på Kringsjå

Krevende brukergruppe?

Om de gode resultatene også skyldes Nordre Aker-befolkningens forventninger, er ikke Henriksen sikker på.

– Det er et spennende tema. På den ene siden kan man si at innbyggerne vest i byen er mer tilfredse, og lettere å tilfredsstille. På den andre siden kan man si at de er en mer krevende brukergruppe, med et høyt utdanningsnivå, og som stiller høyere krav enn de gjør på østkanten. Men en slik stigmatisering blir for enkel, og jeg skal være forsiktig med å trekke konklusjoner, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Vil ha flere barn til barnehage i Maridalen

Se fullstendig oversikt og resutater fra barnehagene hos Osloby.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse