Dette er Grefsens nye rektor

Are Enger, fra fungerende til permanent rektor ved Grefsen skole. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Are Enger har lenge vært fungerende rektor ved Grefsen skole. Men siste skoledag før jul kunne han fortelle små og store hvem som skal bli den nye permanente rektoren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2015 kl 13:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Jeg blir i hvert fall i tre måneder, sa da fungerende rektor ved Grefsen barneskole, Are Enger (36), til Nordre Aker Budstikke i høst. Tre måneder ble litt lenger, og siste skoledagen før jul fikk små og store høre nyheten:

Fungerende rektor Are Enger blir til permanent rektor.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Assisterende, fungerende, permanent

Enger er heller ingen førstereis-leder ved Grefsen skole. Allerede i to år før han ble fungerende rektor, har han vært assisterende rektor ved den i høst nyoppussede og renoverte skolen, med ny idrettsplass og idrettshall.

LES OGSÅ: Dystert, men viktig, ved Grefsen barneskole

– Det er rett og slett blitt helt fantastisk her. Finnes det bedre skolefasiliteter? Nå er vi hjemme. I en godt drevet skole, med god struktur og godt planarbeid. Det skal jeg, resten av administrasjonen og lærerne bygge videre på. Jeg gleder meg veldig til å sette igang, sa også rektor til avisen i høst.

LES OGSÅ: Det handler om å ta vare på hverandre

Tidligere har også Enger vært lærer og inspektør ved Haugenstua ungdomsskole, før han kom til Grefsen. Selv tobarnspappa, bosatt i bydel Ullern, men opprinnelig fra Skien.

Glad og klar

– Jeg er veldig glad og veldig klar for dette. Vi har påbegynt så mye spennende utviklingsarbeid av vår gode pedagogiske platform, så dette er en fin jobb, sier Enger til Nordre Aker Budstikke, om den faste rektorstillingen.

Nytt i høst var også to mottaksklasser på Grefsen barneskole.

Mottaksklasser

– Hvordan fungerer det?

– Det går så veldig bra, lærerne er også henrykte over hvor fint det fungerer. Nå har jeg akkurat vært innom klassene, smakt på mat fra fire ulike land, kaker fra tre forskjellig land, og sagt hei og hadet på flere språk. Jeg føler at elevene i mottaksklassene er godt integrert og inkludert blant de andre skolebarna, sier Enger.

Som om noen dager er på vei til Skien for å feire jul med familie.

– Vi spiser kalkun på julaften. Jeg gleder meg masse, særlig på vegne av barna mine. De har hatt nedtelling siden 1. desember.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse