Dette er grunnen til at det ser slik ut i Grefsenveien

Asfalten sprekker opp rundt trikkeskinnene i Grefsenveien. Dette bildet er fra april i år. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Grefsenveien ble asfaltert på nytt i fjor høst fordi dekket var hullete og sprukket opp. Nå er det like ille igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2016 kl 10:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Flere lesere har påpekt at kvaliteten på Grefsenveien, fra Storo og oppover til Disen trikkeholdeplass, er fryktelig dårlig.

Asfalten som ble lagt i november fjor er sprukket opp flere steder. Allerede i desember omtalte Nordre Aker Budstikke at veien på nytt var gått i opplsøsning, en liten måned etter at den ble asfalter.

Se bildet større

Asfalten i Grefsenveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Midlertidig

Bymiljøetaten viser nå til det som ble sagt under asfalteringen i høst. Nemlig at det ble litt hastverk for å rekke asfaltering før vinteren satt inn.

– Det er foreløpig ikke klart hvordan Storokrysset og Grefsenveien skal se ut i fremtiden, men vi kunne ikke lenger la veien ligge der i stadig dårligere forfatning. Derfor har vi nå utbedret midlertidig. På nedsiden av Vitaminveien har Sporveien gått grundig til verks. På oversiden av Storokrysset er det valgt en noe enklere løsning for å rekke ferdigstillelse før vinteren, sa Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten, dengang.

Videre at underbygningen mellom Storo og Disen ikke lenger er av god standard, noe som gir mye bevegelser i gaten.

– Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt, men dessverre har dette startet allerede kort tid etter at det var på plass.

Behov for større utbedring

Se bildet større

Asfalten i Grefsenveien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Dette viser tydelig behovene for en større utbedring, et prosjekt som pågår og ligger noen år frem i tid. En utskifting av dekket var altså helt nødvendig, og gaten holder på tross av sprekkdannelser en betydelig bedre standard enn den hadde før arbeidene ble utført, også i følge Bymiljøetaten fra i høst.

«NYE» GREFSENVEIEN: Her kan du lese om hva som står i behovsanalysen for Grefsenveien: Foreslår å stenge deler av gata for gjennomkjøring

Prosjekt

Kommunikasjonsansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen, legger nå til følgende:

– Vi arbeider med et prosjekt for oppgradering av trikkeinfrastruktur og at vi vil se på dette i den forbindelse. Her er vi i oppstart av prosjektet, og vil komme tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer om oppstart og omfang.

«Problemet» Grefsenveien

Dette er ikke første gang det har gått galt i Grefsenveien i høst. Nordre Aker Budstikke kunne fortelle om at gule midtlinjer mellom kjørefeltene fra Storo til Disen hadde havnet midt i trikkesporene i retning Disen, ikke mellom sporene, slik de skulle.

Senere avdekket vi at arbeidene med de midlertidige plattformene hadde oversett at kantsteinene skulle senkes slik at syklistene kunne sykle over plattformen, i henhold til plantegningene og planlagt sykkeltrasé.

LES MER OM DET HER: Da vi sendte dette bildet til Bymiljøetaten så de hva som var feil

Etter at vi gjorde Bymiljøetaten oppmerksomme på glippen, har kantsteinene nå blitt senket.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse