Dette er Oslos minste leilighet til salgs

MINST: 14 kvadratmeter er Nydalen-leiligheten, den minste som er til salgs i Oslo for øyeblikket. FOTO: EIENDOMSFOTO AS

Nydalen-leiligheten har en kvadratmeterpris på over 80.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.08.2015 kl 15:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Leiligheten i Gunnar Schjelderups vei har et bruksareal på bare 14 kvadratmeter, og er den minste leiligheten til salgs i Oslo for øyeblikket. I følge Dagens Næringsliv får du ikke tak i en mindre leilighet i noen av Oslos største byer.

Hybelleiligheten har en prisantydning på 350.000 kroner, men med en fellesgjeld på 778.693 ender totalprisen på nesten 1,129 millioner kroner.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Stor studentboligetterspørsel

Boligprisene her til lands har i snitt steget 8,1 prosent det siste året. Spesielt stort press er det på de små, sentrumsnære leilighetene. Det bygges få av dem, samtidig som boligmarkedet for studenter er presset.

Tidligere denne uken skrev Osloby at 3865 studenter står i kø for å få leie bolig i Oslo, i følge ferske tall fra Studentsamskipnaden. I år har det dessuten vært rekordstor søking til høyere utdanning.

– Småleiligheter kommer til å øke mer i pris enn vanlige leiligheter så lenge de ligger sentrumsnært og dermed er attraktive for unge under 30 år, og også enslige, ikke-så-unge arbeidsinnvandrere, sier sjeføkonnom Kjell Senneset i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Her må huset rives, likevel satte eiendommen prisrekord! Nå vil flere selge

Legges ut allerede i juli

Eiendomsmegler Morten Marthinsen i Nordvik & Partners, som selger leiligheten i Gunnar Schjelderups vei, er enig i Sennets spådommer.

Se bildet større

NYDALEN: Leiligheten ligger i Gunnar Schjelderups vei – "et steinkast" fra BI, Storo Storsenter og kollektivknutepunkt – et attraktivt studentboligområde. FOTO: EIENDOMSFOTO AS

– Mange unge ønsker å eie egen bolig fremfor å leie, og små leiligheter er en god måte for unge å komme seg inn på boligmarkedet, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Og flere har allerede før visning til helgen meldt sin interesse for leiligheten i Gunnar Schjelderups vei, opplyser megleren. Derfor har de valgt å legge den ut til salgs allerede i juli, og ikke vente til august som mange andre gjør.

– Vi ønsket å ha den ute på markedet nå som studentene har fått svar fra skolene og vet hvor de kommer til å studere, sier Marthinsen, og legger til:

– Det kan nok være noen som venter til første eller andre uken i august med å annonsere selv de minste leilighetene, selv om jeg mener markedet for denne typen eiendom er veldig godt i disse dager.

I skrivende stund ligger det kun tre leiligheter i Oslo under 20 kvadratmeter ute på Finn.no.

LES OGSÅ: Sjekk huset ditt etter ferien: Pøbler skyter maling på hus og biler

Kvadratmeterpris over 80.000 kroner

Med en totalpris på nesten 1,29 millioner, har Nydalen-leiligheten en kvadratmeterpris på over 80.600 kroner.

– Er dette representativt for tilsvarende leiligheter i området?

– Kvadratmeterprisen på de minste leilighetene vil som regel bli høyere enn på større leiligheter med samme standard. En kvadratmeterpris på 80.000 på de minste leilighetene er representativt for området da mange unge ønsker seg hit både på grunn av området i seg selv og nærheten til BI. Området har «alt», med Storosenteret, et komplett kollektivtilbud, nærhet til marka, treningssentre og så videre, sier Marthinsen til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse