ANNONSE
Annonse

Sniktitt: Samsung Omnia HD

Dette er verdens største AMOLED-skjerm

HD: Skjermen i Omnia HD er 3,7 tommer stor, og oppløsningen er 360 x 640 piksler.

Samsungs nye flaggskip har den råeste mobilskjermen vi noensinne har sett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2009 kl 09:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Det mest spesielle med Omnia HD, er at den har en gigantisk trykkskjerm av typen AMOLED. Det gjør at bildet er sylskarpt samtidig som skjermen bruker lite strøm.

AMOLED står for Active-Matrix Organic Light Emitting Diode. Vi har sett vanlige OLED-skjermer i flere mobiler allerede, men de to første bokstavene i fortkortelsen gjør at skjermen kan være større og ha en høyere oppløsning.

Dette har Samsung utnyttet til det fulle. Skjermen i Omnia HD er 3,7 tommer stor, og oppløsningen er 360 x 640 piksler.

Skarpheten i skjermen er helt overveldende, og den virker svært lyssterk. Fargene virker naturtro i alle de demofilmene som var lastet inn i Omnia HD på forhånd. Dette er den desidert mest imponerende skjermen vi har sett i en mobiltelefon så langt.

Les også vår test av Samsung I900 Omnia

Krever lite strøm

AMOLED-skjermen bruker lite strøm. Dette gjør at telefonen har god batterilevetid. Batteriet er på 1500 mAh, noe som er litt høyere enn det vi vanligvis finner i telefoner i samme klasse.

Men siden skjermen er så lite strømkrevende, gir Omnia HD 4,3 timer videospilling, 25 døgn hviletid eller 13,5 timer taletid.

Les også også vår test av HTC Touch HD

HD både her og der

Skjermen er høyoppløst. I tillegg kan du spille av video i 720p rett til TV-skjermen via HDMI. Kameraet tar opp HD-video i den samme oppløsningen og med 24 bilder i sekundet.

Skal du ta stillbilder, er heller ikke oppløsningen å kimse av. Kameraet knipser i inntil 8 megapiksler.

Les også: Flere megapiksler gir dårligere bilder

Med skyhøye oppløsninger på alle punkter, er det viktig med mye lagringsplass. Det har Omnia HD. Du kan velge mellom 8 eller 16 GB. Sistnevnte versjon rommer fire helaftens spillefilmer i HD-kvalitet (720p), en hel sesong med Top Gear i vanlig kvalitet eller 4000 sanger i vanlig kvalitet og lengde.

Du kan også stikke inn et ekstra minnekort av typen Micro-SD med opp til 16 nye GB.

Les hele saken på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse