Dette fikk de ikke se

Dette fikk de ikke se

Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva. Det fikk ikke 500 abonnenter på Nordberg mulighet til å se. Illustrasjonsfoto

Mens «hele Norge» så Alexander Rybak gruse all motstand i Melodi Grand Prix, satt Canal Digital-kunder på Nordberg uvitende. De mistet TV-bildene allerede etter sang nummer 17.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2009 kl 11:32

NORDBERG: Familien Ellefsen i Konvallveien satt samlet med gode venner for å se finalen i Eurovision Song Contest - Melodi Grand Prix - 16. mai. Men ved 22.30-tiden, midt under Tyskland og «Alex Swings Oscar Sings!»' fremførelse, tre opptredener før Alexander Rybak skulle på scenen og sjarmere Europa i senk med «Fairytale», gikk skjermen i svart.

Det samme skjedde i Hamborgveien, Bregneveien, Minister Ditleffs vei og hos til sammen 500 Canal Digital-abonnenter i Nordberg og Tåsen-området. For dem ble tiårets kanskje største tv-opplevelse en mørk affære.

Canal Digital beklager

Informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital er enig i at mørkleggingen skjedde på kanskje verst tenkelige tidspunkt. Nordberg-abonnentene skulle nok gjerne vært blant de 2,3 millioner nordmennene som fulgte Europa-eventyret, som satte ny seerrekord på NRK.

- Det var et strømbrudd i en fordelingsboks som førte til at signalene datt ut. Det førte til at 500 abonnenter dessverre ikke fikk sett andre halvdel av Melodi Grand Prix-finalen, sier Thaule.

- Et strømbrudd som dette er noe vi ikke er herre over, men det er svært beklagelig at kundene ikke fikk tv-bilder, sier han.

- Har skjedd tidligere

Ifølge Thaule falt tv-signalene i tillegg ut en periode også på dagtid 17. mai. Ved begge tilfeller skal mannskap fra Canal Digital ha rykket ut, og bildet var tilbake etter to timer.

- Men det hjalp jo lite for dem som fulgte Grand Prix-finalen, sier Thaule.

Nordre Aker Budstikke har i tillegg blitt tipset om at tv-bildene fra Canal Digital ble borte ved 22.30-tiden også 9. og 17. mai, samt på dagtid den 16. mai. Dette finner ikke Thaule på sine oversikter.

- Men signalene har vært koblet ut i perioder i dette området i vinter for installering av nytt utstyr, men dette har vært varslet.

Thaule forsikrer abonnentene om at forholdene på Nordberg nå skal være i orden.

- Men vi tar dette svært alvorlig, og vil ha forsterket oppsyn med denne fordelingsboksen.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!