Dette fikk de ikke se

Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva. Det fikk ikke 500 abonnenter på Nordberg mulighet til å se. Illustrasjonsfoto

Mens «hele Norge» så Alexander Rybak gruse all motstand i Melodi Grand Prix, satt Canal Digital-kunder på Nordberg uvitende. De mistet TV-bildene allerede etter sang nummer 17.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 11:32

NORDBERG: Familien Ellefsen i Konvallveien satt samlet med gode venner for å se finalen i Eurovision Song Contest - Melodi Grand Prix - 16. mai. Men ved 22.30-tiden, midt under Tyskland og «Alex Swings Oscar Sings!»' fremførelse, tre opptredener før Alexander Rybak skulle på scenen og sjarmere Europa i senk med «Fairytale», gikk skjermen i svart.

Det samme skjedde i Hamborgveien, Bregneveien, Minister Ditleffs vei og hos til sammen 500 Canal Digital-abonnenter i Nordberg og Tåsen-området. For dem ble tiårets kanskje største tv-opplevelse en mørk affære.

Canal Digital beklager

Informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital er enig i at mørkleggingen skjedde på kanskje verst tenkelige tidspunkt. Nordberg-abonnentene skulle nok gjerne vært blant de 2,3 millioner nordmennene som fulgte Europa-eventyret, som satte ny seerrekord på NRK.

- Det var et strømbrudd i en fordelingsboks som førte til at signalene datt ut. Det førte til at 500 abonnenter dessverre ikke fikk sett andre halvdel av Melodi Grand Prix-finalen, sier Thaule.

- Et strømbrudd som dette er noe vi ikke er herre over, men det er svært beklagelig at kundene ikke fikk tv-bilder, sier han.

- Har skjedd tidligere

Ifølge Thaule falt tv-signalene i tillegg ut en periode også på dagtid 17. mai. Ved begge tilfeller skal mannskap fra Canal Digital ha rykket ut, og bildet var tilbake etter to timer.

- Men det hjalp jo lite for dem som fulgte Grand Prix-finalen, sier Thaule.

Nordre Aker Budstikke har i tillegg blitt tipset om at tv-bildene fra Canal Digital ble borte ved 22.30-tiden også 9. og 17. mai, samt på dagtid den 16. mai. Dette finner ikke Thaule på sine oversikter.

- Men signalene har vært koblet ut i perioder i dette området i vinter for installering av nytt utstyr, men dette har vært varslet.

Thaule forsikrer abonnentene om at forholdene på Nordberg nå skal være i orden.

- Men vi tar dette svært alvorlig, og vil ha forsterket oppsyn med denne fordelingsboksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon