Dette fikk de ikke se

Alexander Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva. Det fikk ikke 500 abonnenter på Nordberg mulighet til å se. Illustrasjonsfoto

Mens «hele Norge» så Alexander Rybak gruse all motstand i Melodi Grand Prix, satt Canal Digital-kunder på Nordberg uvitende. De mistet TV-bildene allerede etter sang nummer 17.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2009 kl 11:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDBERG: Familien Ellefsen i Konvallveien satt samlet med gode venner for å se finalen i Eurovision Song Contest - Melodi Grand Prix - 16. mai. Men ved 22.30-tiden, midt under Tyskland og «Alex Swings Oscar Sings!»' fremførelse, tre opptredener før Alexander Rybak skulle på scenen og sjarmere Europa i senk med «Fairytale», gikk skjermen i svart.

Det samme skjedde i Hamborgveien, Bregneveien, Minister Ditleffs vei og hos til sammen 500 Canal Digital-abonnenter i Nordberg og Tåsen-området. For dem ble tiårets kanskje største tv-opplevelse en mørk affære.

Canal Digital beklager

Informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital er enig i at mørkleggingen skjedde på kanskje verst tenkelige tidspunkt. Nordberg-abonnentene skulle nok gjerne vært blant de 2,3 millioner nordmennene som fulgte Europa-eventyret, som satte ny seerrekord på NRK.

- Det var et strømbrudd i en fordelingsboks som førte til at signalene datt ut. Det førte til at 500 abonnenter dessverre ikke fikk sett andre halvdel av Melodi Grand Prix-finalen, sier Thaule.

- Et strømbrudd som dette er noe vi ikke er herre over, men det er svært beklagelig at kundene ikke fikk tv-bilder, sier han.

- Har skjedd tidligere

Ifølge Thaule falt tv-signalene i tillegg ut en periode også på dagtid 17. mai. Ved begge tilfeller skal mannskap fra Canal Digital ha rykket ut, og bildet var tilbake etter to timer.

- Men det hjalp jo lite for dem som fulgte Grand Prix-finalen, sier Thaule.

Nordre Aker Budstikke har i tillegg blitt tipset om at tv-bildene fra Canal Digital ble borte ved 22.30-tiden også 9. og 17. mai, samt på dagtid den 16. mai. Dette finner ikke Thaule på sine oversikter.

- Men signalene har vært koblet ut i perioder i dette området i vinter for installering av nytt utstyr, men dette har vært varslet.

Thaule forsikrer abonnentene om at forholdene på Nordberg nå skal være i orden.

- Men vi tar dette svært alvorlig, og vil ha forsterket oppsyn med denne fordelingsboksen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse