Dette går ut over tur-service

Det var tydelige bilspor på stedet etter dumpingen av søppel.

Forsøpling ute i naturen har blitt et så stort problem for Friluftsetaten at de vurderer å skrive ned alle timene de bruker på å rydde opp etter folk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2009 kl 16:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Folk dumper både kjøleskap og gamle ovner i marka.

Se bildet større

Dette søppelet ble dumpet i ved Mobekken i helgen.

MARIDALEN/ OSLO: Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger satt fokus problemet med søppeldumping i Maridalen. Men det har på ingen måte blitt bedre.

Nå vurderer Friluftsetaten å registrere alle timene de må bruke på å rydde opp gamle kjøleskap og ovner som blir liggende ute i marka.

LES OGSÅ: - En offentlig søppelfylling?

Millionbeløp

De verste delene av året blir det ukentlig dumpet rundt 10 gamle kjøleskap og andre hvitevarer i marka.

– Dette er fortsatt et like stort problem som tidligere, og vi bruker store ressurser på å rydde opp, sier sier pressekontakt i Friluftsetaten, Erik Bull-Valen til Nordreakerbudstikke.no.

– Dette er jo veldig synd, for det går jo utover den servicen vi ellers kan yte til turgåere i marka, sier Bull-Valen.

LES OGSÅ: Dumper søppel i Maridalen

Han har ikke har noen nøyaktig tall på hvor mye denne opprydningen koster etaten, men i fjor brukte de 17 millioner kroner på rydding av søppel i bysonen. Og da kommer slik søppeldumping som den i Maridalen og lignende steder i tillegg.

Kan kaste gratis

Senest i helgen fikk Nordre Aker Budstikke tips fra en leser om noen som hadde dumpet en haug med søppel fra en lastebil oppe ved Mobekken parkeringsplass. Bilder viser tydelige spor etter lastebilen.

– Det er jo litt rart at folk velger å hive disse gjenstandene i naturen, når de gratis kan kaste opptil 2,5 kubikk på Renovasjonsetatens fyllinger, sier Bull-Valen.

Kan være til skade

Han legger vekt på at forsøplingen også kan ha direkte effekter på miljøet, ved at grunnvannet blir forurenset, i tillegg til at barn og dyr kan skade seg på skarpe gjenstander.

Forsøplingsproblemet er like stort over hele Oslo. Hvis gjerningsmennene kan identifiseres via avfallet, tar Friluftsetaten kontakt og ber vedkommende rydde opp. Hvis ikke kan forholdene bli politianmeldt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse