Dette gjør du hvis russefesten blir avlyst

Unngå å måtte gå skuffet hjem igjen.

Unngå å måtte gå skuffet hjem fra russefeiring. Forbrukerrådet gir råd til russen. FOTO: Arkivfoto: Marte Kriatiansen

Denne uken starter russeferiringen for alvor. Men ingenting er så kjedelig som når festen du har gledet deg til blir avlyst, eller at du blir nektet adgang i døra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2013 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Forbrukerrådet vet råd!

- Har du kjøpt billett, men blir nektet adgang fordi arrangøren har solgt for mange billetter, kan vi hjelpe deg til å få pengene tilbake, sier Helga Skofteland ved Forbrukerrådet i Oslo i en pressemelding.

Du kan klage på billetten

Når du kjøper en billett, regnes den som en vare. Forbrukerrådet kan da mekle i saken, og den kan gå til Forbrukertvistutvalget hvis du og  arrangøren ikke blir enige.

- Vi kan hjelpe deg i din sak og mekle med arrangøren, om festen ikke blir noe av. Annerledes er det om du ikke slipper inn fordi du er beruset. Det er din egen skyld, og ingen feil etter forbrukerkjøpsloven, legger Helga Skofteland til.

LES OGSÅ: DittOslo kårer «Årets russebuss» i Oslo. Meld deg på her!

Ikke angrerett

Vanligvis har du rett til å angre når du handler over internett eller på gata, men ikke når det gjelder russefest.

-  Billetter til arrangementer er unntatt fra angrerettloven. De gjelder kun for en kort tidsavgrenset periode, og lovgiver mente at det ikke er riktig at forbrukeren skal kunne ombestemme seg i slike tilfeller, sier regiondirektøren i Forbrukerrådet.

Hva hvis arrangøren går konkurs?

- Går arrangøren konkurs, er det sjelden penger igjen. Da er banken din eneste mulighet, om du har brukt kredittkort, sier Helga Skofteland.

Vær klar over at du må være over 18 år for å sette deg i gjeld. Er du gammel nok og har et kredittkort, kan du bruke det når du kjøper billetter. Da kan du klage til banken dersom selskapet går konkurs, og du sitter med en billett som ikke lenger er verdt noe. Du må først sjekke med konkursboet om de har penger. Har de ikke det, eller du ikke hører fra dem, kan du ta kontakt med banken som lånte deg pengene. Får du ikke gehør hos banken, kan du klage til Finansklagenemnda.

- Du må være varsom når du bruker kredittkort og ikke har fast inntekt. Kan du ikke betale regningen, vil det fort bli veldig dyrt for deg i renter og gebyrer. Det må du tenke på før du trekker kortet sier, regiondirektøren.

LES OGSÅ: - Vet aldri hvem som kan bli rammet av sykdom i russetiden

Tilbyr hjelp

Har du spørsmål om kredittkjøp, angrerett, eller forbrukerkjøpsloven, kan Forbrukerrådet gi gratis råd og veiledning på telefon 03737, eller e-post post@forbrukerradet.no. Du finner en klageveileder på forbrukerrådet.no.

Forbrukerrådets tipsliste til russen:

 Kommer du ingen vei med arrangøren, kan Forbrukerrådet hjelpe deg.

Bruk kredittkort om du har, men husk at du skal betale pengene tilbake.

Finansklagenemnda kan hjelpe deg om långiver ikke hører på deg.

- Husk at selv om du er russ, har du de samme forbrukerrettigheter som  alle andre. Vi ønsker deg en lykkelig feiring, sier regiondirektør Helga Skofteland ved Forbrukerrådet Oslo.

LES MER OM RUSSEN I OSLO HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse