ANNONSE
Annonse

Dette gleder Alfred seg til når han reiser fra Berg til Bosnia-Herzegovina

Alfred Willum. Foto: MOSTAR

Etter sommeren reiser Alfred Villum (17) fra Berg til Bosnia-Herzegovina for å fullføre videregående skole, sammen med elever fra hele verden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 15:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BERG: Alfred Villum (17) fra Berg og Oslo skal fullføre videregående skole i Bosnia-Herzegovina.

UWC Mostar i Bosnia-Herzegovina åpnet i 2006 og har som mål å bidra til fredsprosessen etter krigen som herjet landet fra 1992 til 1995. Gjennom etterlevelse av UWCs filosofi om vennskap og forståelse mellom ulike folkeslag, søker skolen å bidra til gjenforening mellom de tre etniske gruppene i landet.

Skolen er en del av United World Colleges (UWC), som er et nettverk av skoler i 17 ulike land. Felles for alle skolene er at de jobber for å fremme fred og forståelse gjennom utdanning og at elever fra ulike kulturer lærer sammen.

Mye å lære

Det er spesielt én ting skoleelev Alfred Villum gleder seg mest til:

– Det jeg gleder meg aller mest til på UWC er å få nye venner fra hele verden. Det er alltid gøy å bli kjent med nye folk, og siden elevene ved UWC kommer fra ulike sosiale og økonomiske bakgrunner er det mye å lære, og å lære bort, om kulturer, tradisjoner og livsstil, sier Alfred, som så langt har vært elev ved Nydalen videregående skole.

UWC Norge sender i samarbeid med Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning 41 norske elever til UWC-skolene, hvor de studerer med elever fra hele verden.

LES OGSÅ: På denne skolen må du ha over 5 i snitt for å komme inn

International Baccalaureate

Norske elever kan søke om opptak til UWC i første år av videregående skole. Etter to år får elevene det internasjonalt anerkjente International Baccalaureate-diplomet (IB).

– Et opphold på en UWC-skole åpner ikke bare dørene for studier ved prestisjetunge universiteter i hele verden, det gir også elevene en sterk forståelse av andre kulturer og et helt unikt nettverk av venner over hele verden, ifølge leder Elizabeth Sellevold i UWC Norge.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse