ANNONSE
Annonse

Dette kan du bare glemme i jule-Oslo!

Sjekk det ekstreme julaftenværet! Skitur i Oslo i julen kommer til å forbli en våt, våt drøm i år.

IKKE SÅNN! Tidlig i desember var det tilløp til skiføre i noen få dager i marka, men det tok fort slutt. Nå ser det grønt, vått og varmt ut i minst 10 dager fremover. Arkivfoto

Vind i opptil kuling styrke rett inn fra Oslofjorden, i tillegg til rundt 10 millimeter regn i løpet av noen få timer, gir en ufyselig julaften i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2013 kl 12:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Med rundt 7 plussgrader kan vi ikke en gang håpe på at nedbøren kan ombestemme seg og komme som snø. Det blir regn, mye regn, ifølge meteorolog Nina Larsgård med Meteorologisk Institutt på Blindern.

- Hadde det vært holke, hadde jeg anbefalt folk å holde seg innendørs på julaften i Oslo, sier Larsgård til dittOslo.no.

Rett inn fra fjorden

- Det blir småkjedelig vær i Oslo julaften. Et stormsenter som nærmer seg Norge og Vestlandet, kommer vi til å merke her også. Det blir en varm julaften, rundt 7 grader, og masse nedbør. Opptil 10 millimeter venter vi i løpet av seks timer, sier hun.

Det er særlig på formiddagen meteorologene ser for seg de store mengdene med regn, men det gir seg ikke der. Ifølge værvarselet er det fare for regn både morgen, ettermiddag og kveld i tillegg...

Larsgård kan melde om en sørlig kuling på utsatte steder i Oslo, og denne vinden kommer altså rett inn fra Oslofjorden.

LES OGSÅ: Glem jula - gå på kino

Elendig skiføre i hele julen

- Det blir altså dårlig med skiføre i Oslo på julaften, sier hun. Og langtidsvarselet gir ikke noen større grunn til glede for dem som ønsker blå grader og ski- og akeføre.

- Nei, det blir ikke vinter ennå. De nærmeste 10 dagene holder det seg rimelig mildt, mellom 0 og 5 varmegrader og noe regn, sier Larsgård.

Da er det altså én mulighet for deg som skal feire jul og nyttår i hovedstaden: Bruk byen som du gjør en helt vanlig oktoberdag.

Eller dra til fjells. Flere steder ser det ut til at noe av denne nedbøren vil komme som snø ...

LES OGSÅ: Kjeder poden seg inne? Sjekk vår guide til lekeland!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse