ANNONSE
Annonse

Dette må du huske på når du skal reise til sentrum 17. mai

Det blir garantert folksomt i Oslo sentrum på 17. mai. Ruter har flere råd til hvordan transporten til og fra sentrum skal forløpe enklest mulig. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Store deler av Oslo sentrum blir stengt for biltrafikk, og det er egne rutetider i kollektivtrafikken. Og husk at det er familierabatt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2016 kl 12:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: – Det er veldig mange som skal reise kollektivt denne dagen og vi anbefaler derfor å beregne litt ekstra god tid for å være sikker på at du rekker det du skal, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Nationaltheatret stasjon kan bli stengt ved trengsel

Ruter anbefaler reisende å benytte stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget i stedet for Nationaltheatret i sentrum.

– Erfaringsmessig blir det mange mennesker i området rundt Nationaltheatret stasjon, hvor det er svært begrenset plass. Stasjonen kan bli stengt ved trengsel og sammen med politiet oppfordrer vi derfor reisende med T-banen og toget til å bruke stasjonene på Stortinget eller Jernbanetorget og avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret, sier Johansen.

Bussen og trikken kjører litt annerledes

De viktigste avvikene i kollektivtrafikken i Oslo skyldes at deler av sentrum er stengt fra klokken 06.00 for å gi plass til 17. mai-toget. Stortorvet åpner for normal trafikk fra klokken 14.00, resten av sentrum fra klokken 17.00, med unntak av trikken i Rosenkrantz gate som går som normalt igjen fra klokken 18.00. Det kjøres lørdagsrute fram til klokken 09.00, deretter samme kapasitet som på hverdager.

– Vær oppmerksom på at en del trikke- og busslinjer får endret trasé gjennom sentrum og at enkelte holdeplasser ikke benyttes. Bruk reiseplanleggeren for å få oppdatert informasjon om rutetider og traseer for 17. mai, oppfordrer Øystein Dahl Johansen.

HAR DU SET DETTE? Tåsen skole går først i 17. maitoget – Her kan du se når de andre skolene i Nordre Aker går

Kjøp billett på forhånd

– Det er også lurt å kjøpe billett på forhånd. Da sparer du ombordtillegget og alle kommer raskere fram. Vi anbefaler at du kjøper billett med RuterBillett-appen da det kan bli lange køer ved billettautomatene. Og husk familierabatten, da kan du ta med inntil fire barn under 16 år gratis når du reiser med billett til voksenpris, sier Øystein Dahl Johansen.

T-banen: T-banen kjører lørdagsrute fram til klokken 09.00, deretter kjøres alle linjer som på hverdager fram til klokken 19.00. Benytt Stortinget T-banestasjon hvis du skal til Karl Johans gate.

Trikk: Trikken kjører lørdagsrute og får endrede trasé i sentrum i perioden fra 06.00 til 18.00. Dette gjelder linje 11, 12, 13, 17, 18 og 19. Enkelte holdeplasser i sentrum betjenes ikke. Sjekk reiseplanleggeren for detaljert og oppdatert informasjon om din linje.

Buss: Bussene i Oslo kjører lørdagsrute. Merk at nattbussene kun går natt til 17. mai og ikke natt til 18. mai. Følgende linjer får omkjøringer og endret trasé gjennom sentrum av Oslo: 30, 31, 32, 37, 54, 70, 71A, 74, 80E, 81A, 81B, 83, 121, 131, 143, 151, 251. Linje 80E får ekstra avganger fra Åsbråten klokken 07.35, 08.05, 08.35, 09.05, 09.35, 10.05 og 10.35 til Tollboden.

Enkelte holdeplasser betjenes ikke i sentrum. Benytt reiseplanleggeren for detaljert informasjon om avgangstider og hvilke holdeplasser som ikke betjenes.

LES OGSÅ: Vi ble med da Tåsen varmet opp til 17. mai. Er klare for å rocke med Michael Jackson på Karl Johan!

Bil er ingen god idé

Å ta bilen til sentrum på tirsdag er ingen god idé. Store deler av Oslo sentrum vil 17. mai være stengt for biltrafikk, melder Oslopolitiet.

Rådhusplassen stenges helt fra kl.08.00 og utover dagen. Operatunnelens østgående løp og rampen til Rådhusgata stenges i tiden 09-10.30.

Russebusser vil ikke ha mulighet for å etablere seg på eller i området rundt Solli plass. Det vil bli skiltet og satt opp fysiske barrierer. Mannskaper fra både politiet og Bymiljøetaten følger opp dette.

Barnetoget vil ha oppmøte ved Akershus Festning, og går fra Kirkegata til Karl Johans gate, forbi Slottet og ned Henrik Ibsensgate, Olav Vs gate og avsluttes på Rådhusplassen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse