Dette må du vite om reiseveien

Full omlegging av T-bane og bussruter.

OMLEGGING: - En stille revolusjon, mener Ruters Gry Isberg.

Nye T-banelinjer, nye rutetider, større kapasitet og nye bussruter preger din hverdag fra 9. desember.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2012 kl 21:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FØR OG ETTER: Til venstre ser du det nye linjekartet til t-banen. Linje 3 Sognsvann blir snart nummer 6 og blir en del av ringruten.

OSLO: Uansett hvor du bor i byen, må du være forberedt på å stille vekkerklokken litt annerledes enn tidligere.

Stille revolusjon

- Det er en slags stille revolusjon, hvor vi fra 9. desember får en fullstendig omlegging av T-banenettet med økt kapasitet og nye rutetider (se nytt T-banenett sammenliknet med dagens T-banenett over - journ.anm.). Dette skjer samtidig som NSB øker kapasitet og frekvens inn og ut av Oslo. Dette får også betydning for bussrutene som skal korrespondere med T-banen og med NSBs nye rutetider, sier Ruters informasjonssjef, Gry Isberg.

Kapasitetsøkningen på T-banenettet kommer først og fremst på Østeråsbanen.

- Fra 9 desember vil det bli åtte avganger i timen, med seks vogner på fire avganger og tre vogner på de fire andre. Våren 2013 skal alle nye T-banevognsett være faset inn og da blir det seks vogner på alle avganger. Da har vi oppnådd en kapasitetsøkning på 100 prosent på nye linje 5 til Vestli, sier Isberg.

Les også: Slutt på Tokyo-tilstander

Ny reiseplanlegger

- Ved omlegging av T-banenettet, vil vi også få jevnere fordeling av avganger på strekninger som betjenes av flere linjer. Alle som bruker buss til T-bane eller tog må være oppmerksom på nye rutetider. I løpet av denne uken vil den nye Reiseplanleggeren være klar. I uke 47 kommer også de nye rutetabellene på nett, sier Isberg.

NSB vil nå få seks avganger i timen på strekningen Asker-Lillestrøm. Samtidig vil det bli 15 minutters intervall på lokaltoget mellom Lillestrøm og Skøyen. Den økte togkapasiteten er i tråd med Ruters langsiktige planer, hvor kollektivtilbudet tilpasses at tog skal være hovedlinjen ut og inn av Oslo.

Legger ned ekspress

- Ruters omlegging kommer samtidig med NSBs omlegging. Med dette vil flere som i dag kommer med ekspressbuss til Oslo bytte til tog i Asker og Sandvika. Når ekspressbusser legges ned vil det lokale tilbudet i regionene bli bedre, med bedre mating til togstasjonene.

Samtidig øker hyppigheten på en rekke bussruter fra Bærum inn til Oslo.

- Det er også store endringer i busstilbudet inn og ut av Oslo på andre siden av byen. All informasjon om de nye rutene og rutetidene vil man som sagt finne på våre nettsider i uke 46 og 47, sier Isberg.

Ruters reiseplanlegger

Her kommer nye rutetider i uke 47

37-bussen

For dem som er avhengige av 37-bussen, Nydalen-Helsfyr, vil det bli endringer til det bedre. Etter terrorhandlingen mot regjeringskvartalet, ble ruten lagt om. Noe som førte til at ruten ble vesentlig mindre brukt av passasjerene. I retning Nydalen kjører linje 37 samme trasé som før, med samme holdeplassene.

Men, i retning Helsfyr svinger bussen til høyre etter Hammersborgtunnelen og inn Møllergata, og vil igjen begynne å betjene Stortorvet og får da holdeplassene Arne Garborgs plass, Stortorvet, Jernbanetorget.

Endring alle bussruter

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse