ANNONSE
Annonse

- Dette må vi kunne kalle suksess

300.000 har denne, har du?

Ruters informasjonssjef, Gry Isberg. Foto: Foto: Pål Magnus Tømmervold

Ifølge Ruter vil 300.000 personer i løpet av det neste døgnet ha lastet ned kollektivselskapets reiseapp - RuterReise.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2012 kl 10:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: - Selve Reiseplanleggeren ble inkludert i appen for ett år siden,  i oktober 2011, før det hadde vi bare sanntids visning. Dette tyder jo på en veldig populær app, som brukes av veldig mange hver eneste dag til å reise kollektivt, sier Ruters informasjonssjef, Gry Isberg.

LES OGSÅ: Tok strupetak på kontrollør

Isberg  viser til at særlig «favoritter» -  hvor brukere slår opp sine reiseruter til og fra jobb - er meget populær. RuterReise på iPhone og Android  har henholdsvis ca. 50.000 og 40.000 besøk hver dag.

Topper i helgene

- En liten morsomhet er at vi også har sett at statistikken for bruk viste en topp natt til lørdag og natt til søndag. Dette er tider hvor folk skal hjem fra byen, og da har sjekket tider for kollektivtilbudet om natten!

- Et styrket kollektivtilbud om natten er jo veldig godt mottatt hos våre kunder, som gjerne reiser med nattbussen hjem, sier Isberg.

LES OGSÅ: - Dama mi har mensen, så jeg turte ikke spørre etter reisekortet

Mange funksjoner

Trafikanten-appen, som nå heter RuterReise, var en av de første applikasjonene som kom ut da iPhone tok av i Norge i 2008-2009.

  • Appen støtter norsk og engelsk.
  • Appen er tilrettelagt universell tilgjengelighet.
  • Appen viser lavgulvs trikker, praktisk for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Viser dessuten toglengde på t-banen, slik at du vet hvor du skal stå på perrongen.
  • Appen viser sanntid og rutetider for alle 3000 stoppesteder i Oslo og Akershus og 12 082 avganger er søkbare på en hverdag.
  • Appen viser også alle rutetider for alle åtte østlandsfylker. Disse kan hentes frem ved å bruke innstillinger-funksjonen på telefonen.

LES OGSÅ: Nå skal 37-bussen gå over Stortorvet igjen

LES OGSÅ: Ruter vil gjøre det dyrere å snike

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse