ANNONSE
Annonse

Dette påvirker huden

FIN HUD: Ta en hudanalyse for å finne ut av hudens behov, skaff deg riktige pleieprodukter og pass på hva du spiser, tipser hudterapeuten.

- Bytt ut produkter hvert fjerde år og ta en hudanalyse, tipser hudterapeut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2009 kl 12:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KVINNEGUIDEN.NO:

– Vi glemmer ofte at huden er et levende organ og vi feilpleier den. Mange knytter seg til faste produkter over flere år, men du bør bytte ut hudpleieproduktene dine minst hvert fjerde år, sier hud-og IPL-terapeut ved Oslo Hudpleieklinikk, Karoline Alice Guldbrandsøy.

Ta hudanalyse

Hun mener at riktig hudpleie begynner med en skikkelig hudanalyse på klinikk. En hudscanner vil blant annet kunne oppgi fuktighetsnivå, talgproduksjon, sprengte blodkar, solskader, rynker og linjer som vi ikke kan se utenpå huden.

Hensikten med en hudanalyse er å finne ut hvilke behov huden din har, og hvordan du kan reversere og forebygge mot videre skade.

– Dessverre har mange underliggende skader i huden som man ikke enda kan se, men som vil komme frem senere om noen år. Både ytre faktorer som sol og forurensing, samt livsstil og kosthold vil påvirke huden, sier hudterapeuten.

Når du har tatt en hudanalyse i en hudscanner, vil du deretter kunne få skreddersydd et hudpleieprogram som passer din hud. Guldbrandsøy ber kvinner huske på at det som fungerer for en selv vil ikke nødvendigvis fungere for venninnen som gjerne har en helt annen type hud.

Vond mage påvirker huden

Selv om det er viktig å bruke riktige produkter på huden mener hudterapeuten at hudpleie først og fremst starter med hva man putter i munnen;

- Det er uhyre viktig å få i seg nok omega-3 vitaminer, både i form av kapsler, gjennom laks og makrell, avocado og nøtter. Husk også på å drikke nok vann. Tomater er også veldig bra for huden. Alt dette smører huden innenfra og gir den fuktighet, sier Guldbrandsøy.

- Alt i kroppen henger sammen, har du forstoppelse, kan dette synes på huden din gjennom kviser og irritert hud. Derfor er det viktig å få i seg nok fiber og mat som er godt for fordøyelsen, fortsetter hudterapeuten.

Dessuten er det flere typer matvarer som kan være med på å irritere huden;

- Melk, ost, banan og appelsinjuice er veldig slimdannende i kroppen, dette kan lett slå ut som kviser i huden og enkelte kan reagere på disse produktene, sier Guldbrandsøy.

Forebygging og pleie

Andre ting du kan tenke over dersom du ønsker en ren, frisk og ung hud så lenge som mulig, er;

Bruk solkrem over ansiktskrem hver eneste dag hele året for å forebygge mot rynker og pigmentflekker. Det er de farlige UVA-strålene som er årsaken til tidlig aldring i huden, disse strålene kan skade huden din hele året.

Vær nøye med å vaske sminkekostene dine, helst en gang i uken og minst en gang i måneden. Bruk vanlig sjampo og tørk med hårføner.

Du bør bytte putetrekk to ganger i uken da puten er et sted hvor bakterier samler seg opp i løpet av uken.

Rens huden morgen og kveld, ikke oftere da du kan strippe huden for fuktighet som fører til mer talgproduksjon.

Sørg for å bruke riktige produkter til din hud og dine behov.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse