Dette raseriet vil du ikke bli utsatt for

Men her er like fullt fire blogger bør du se nærmere på.

«Sutrekopp», «Aconcagua», «Peistroll» og «Frøken Makeløs» er fire blogger på dittOslos bloggportal, som vi mener du bør sjekke ut. Foto: (Montasje/skjermdump)

Her er det mye underholdning. Sjekkk ut disse fire bloggene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2013 kl 09:19

dittOslo.nos bloggportal finner du en liten oase av engasjerte bloggere innenfor et bredt spekter av temaer; blant annet mote, politikk, foto og humor. Vi vil nesten påstå at på dittOslos bloggportal kan du plukke lesestoff etter hvilket humør du er i.

Slik er også tilfellet når vi i dittOslo for første gang i 2013 vil trekke frem noen spesielt leserverdige blogger fra bloggportalen vår.

Vi har også tidligere trukket frem bloggere som vi mener du bør lese. Sjekk anbefalingene fra 2012 her og her.

Men det er selvfølgelig langt flere enn bare fire du bør kaste bort litt av tiden din på, og her kjører vi på med fire nye anbefalinger. Les dem og la deg engasjere! (Og har du en egen blogg du vil promotere gratis må du se nederst i denne artikkelen).

 

1. «Sutrekopp»

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Denne bloggen tok oss ett skritt nærmere de stramme magemusklene vi ønsker oss til badesesongen.

Den anonyme skribenten bak bloggen «Sutrekopp» lever absolutt opp til beskrivelsen av seg selv: «Syting og klaging og generelt sett et svært så negativt syn på det aller meste.»

Her sparkes det opp, ned og generelt i alle retninger. Vi er redd Sutrekopp til tider står i fare for også å sparke seg selv i leggen.

For makan til kort lunte. Her utbasuneres fresende frustrasjon, helt nede fra tærne, om journalisters skriveleifer, trangsynte nettdebattanter, småstein i skosålene, feilparkerte biler og drosjer på tomgang. Når radioreporterne ikke håndterer språket, og uttaler ett og annet ord feil, ja da ser Sutrekopp rødt, og slår av makkverket.

En herlig samling hverdagsobservasjoner, vridd og forvrengt til det verst tenkelige.

Sjekk ut «Sutrekopp» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

 

2. «Peistroll»

(Foto: Bloggportalen/Privat)

«Peistroll» kan høres like usympatisk ut som anbefaling nummer én, men dengang ei.

For bak bloggen Peistroll finner vi 30-årige Janne H. Lauritzen. Når et av de siste innlegget heter «Appelsinkake med sjokolade» blir i alle fall vi i godt humør.

Her er det feelgood "all the way". «Dette er en blogg om meg og mine. Jeg skiver om litt forskjellig som interesserer meg som baking, interiør og håndarbeid. Ellers blir det endel og livet med en liten èn. Hvem er jeg? Jo, Janne H. Lauritzen 30 år i fra Oslo, gift og ett barn.»

Her finner vi hyggelige ord og oppskrifter på blomkålsuppe, knekkebrød og det som etter bildene og dømme må være verdens beste skolebrød.

Peistroll gir også gode tips til deg som vil prøve å strikke den populære Skappelgenseren. Dette er blogg av klassisk merke. Og vi liker det.

Sjekk ut «Peistroll» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

 

3. «Frøken Makeløs»

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Navnet skjemmer ingen, heter det. I Frøken Makeløs sitt tilfelle kunne ikke det vært mer sant.

Bloggen «Frøken Makeløs» fremstår som et svært helhetlig og omfattende nettsted. Noe for seg selv, ganske makeløs. Finurlig dobbelbetydning er det også i navnet, selv om forfatteren nå er gift.

«Frøkna heter Jorunn Stokke Aamodt, er ettbarnsmamma og fersk feminist. Opptatt av å se sammenhenger, avdekke strukturer og analysere kultur og samfunn. Jobber iherdig med å øke toleransen for hybelkaniner på hjemmebane.» Slik introduserer hun seg selv.

En god blanding fine, personlige innlegg, og samfunnsdebatt. Frøken Makeløs opprettet bloggen i 2007, så her kan man følge livs- og meningsutvikling i et stort antall innlegg. Hun viser dessuten veien videre ut i cyberspace for gode nettsider du kan besøke, om du deler hennes interesser.

Frøken Makeløs har gjort seg bemerket for sine skriverier. Media har mange ganger kastet seg over henne, blant andre TV2, Norgesglasset, Østlandssendingen, Dagbladet og Aftenposten.

Sjekk ut «Frøken Makeløs» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

 

4. «Aconcagua 2013»

(Foto: Bloggportalen/Privat)

Bli med på en spennende topptur i Argentina!

Bloggen «Acongua 2013» følger en gjeng med norske fjellklatrere.

«En norsk gruppe skal forsøke å bestige Aconcagua i januar 2013. Her kan ekspedisjonen følges, både under forberedelsene og bestigningen.»

Fredag ettermiddag, 11. januar, nådde Mikail, Ingvild, Knut-Roald, Jan-Inge og Håkon toppen av Aconcagua. Magnus og Helge ble uheldigvis høydesyke og var fornuftige og avbrøt toppstøtet. Normalt når rundt 30% av de som prøver toppen, så andelen i denne gruppa er svært høy, skriver fjellklatrerne selv.

Selv om gjengen nå har nådd målet sitt, er bloggen en fantastisk dokumentasjon på turen, fra forberedelse til topp. Flotte bilder fra mektige søramerikanske fjell kan de også by på.

Sjekk ut «Aconcagua 2013» og andre blogger på dittOslos bloggportal!

 

Vil du havne her?

Vil du også ha oppmerksomhet om din blogg? Registrer den på dittOslo.nos bloggportal da vel! Det er enkelt og helt gratis!

Sjekk alle de siste blogginnleggene på lokaleblogger.dittoslo.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

  • Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Disse dataene utleveres aldri til hverken avisens ansatte eller tredjeparter.
  • Google Analytics teller sidevisninger for å opprettholde en besøksstatistikk. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke brukes for å spore deg.
  • Enkelte tredjepartstjenester som nedlastede skrittyper og script kan logge din IP-adresse og annen informasjon på eksterne servere.
  • En informasjonskapsel settes for å identifisere deg som bruker mens du surfer på nettsidene. Denne slettes når du lukker nettleseren din, eller senest etter 360 minutter med inaktivitet.

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

  • Navn, adresse og annen kontaktinformasjon du selv oppgir i registreringsprosessen. Disse data er lagret frem til du sletter din brukerkonto.
  • Informasjon om abonnementet ditt, f.eks. når det ble kjøpt, hvordan det ble betalt, noen få sifre fra ditt kredittkort, abonnementets varighet og hvilket abonnement du har. Disse data lagres i 90 dager etter at abonnementet er utløpt eller til brukerontoen slettes.

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon