ANNONSE
Annonse

Dette skal bort - det nye blir første plusshus-sykehjem

Tåsen sykehjem og Tåsen helsehus - som skal bli til et helt nytt plusshus. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Blant annet skal det brukes elektriske anleggsmaskiner i byggeprosessen, ved hjelp av solcellepanel. – Ambisjonen om å produsere mer energi enn det forbruker er det verdensklasse over, sier Birgit Rusten, i FutureBuilt til fremtidensbygg.no.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2017 kl 17:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt Tåsen Helsehus og Tåsen sykehjem, som skal rives, og bygges opp på nytt.

Det er fremtidensbygg.no som omtaler byggesaken.

– Det nye bygget skal føres opp i tre, har ambisjon om å bli plusshus, og skal være et FutureBuilt-prosjekt. I tillegg skal utslippene fra byggeplass reduseres ved hjelp av elektriske anleggsmaskiner, skriver fremtidensbygg.no.

14.500 kvadratmeter

Som videre skriver at det bygges 14.500 kvadratmeter fordelt på maks fire etasjer. Bygget skal huse 135 beboere og i tillegg et dagsenter.

Tåsen sykehjem blir det første plusshussykehjemmet i hovedstaden.

– Derfor skal Tåsen sykehjem teste elektriske anleggsmaskiner, slik at det blir betydelig utslippsreduksjon fra byggeplass. Vi skal også benytte solceller i anleggsperioden, sier Bjørn Kjærnes og Flemming Idsøe, som skal lede prosjektet for Omsorgsbygg, til fremtidensbygg.no.

Fem prekvalifiserte

– Tåsenhjemmet har døgnkontinuerlig drift, og ambisjonen om å produsere mer energi enn det forbruker er det verdensklasse over! sier Birgit Rusten, programleder i FutureBuilt.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse