ANNONSE
Annonse

Boliger eller pizza?

Dette svarer de som har satt opp skiltet

Skiltene hører ikke til på et sameie med 228 leiligheter og familier, mener nyinnflyttet beboer Benjamin Ashton. Foto: MINA HAUGLI

– Ser ut som om vi bor i et pizzahovedkvarter, sa beboere, og forlanger skiltet fjernet. Nå har skiltmontøren svart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2017 kl 09:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Nydalen: Oslo kommune ba Elektrovakuum AS om en redegjørelse etter at de monterte større Domino´s Pizzaskilter, enn hva de hadde fått tillatelse til, og hvordan det skulle være etter tegningene.

Nå har Elektrovakuum levert redegjørelse til kommunen. Men selskapet ønsker ikke å fjerne skiltene, til tross for klager fra beboere.

Blant annet mener beboerene i det store leilighetskomplekset at det ser ut som om de bor i et pizzahovedkvarter.

Misforståelse

– Det hele grunner i en misforståelse, skriver Elektrovakuum AS i redegjørelse til kommunen.

– I denne saken har et mål fra den opprinnelige arkitekttegningen blitt misforstått under bearbeiding. Skiltet har derfor blitt lengre enn tegnet og søkt om, ifølge Lisa Magnor, prosjektassistent i Elektrovakuum AS.

Montørene på stedet var ikke Elektrovakuums faste underleverandører, så de la ikke merke til at skiltet ikke stemte 100% med tegningene.

- Stor økonomisk belastning

Elektrovakuum AS foreslår å flytte "Pizza" og "Domino´s" nærmere hverandre, som gir en mindre totallengde. Men det går frem at skiltet vil fremdeles være 8,5% lengre enn gitt tillatelse, etter endringen.

– Utskifting av dette skiltet på grunn av 8,5% lengdeforskjell vil gi stor økonomisk belastning for oss som leverandør, og vi håper dette kan unngås, skriver Lisa Magnor videre i redegjørelsen.

Ikke fornøyd

Nyinnflyttet i Lillo Nydalen, Benjamin Ashton, sendte inn klagen til kommunen.

Ønsker skiltet fjernet: Nyinnflyttet i boligkomplekset, Benjamin Ashton, er ikke fornøyd med Elektrovakuums forslag til løsning. Foto: MINA HAUGLI

Han er ikke fornøyd med Elektrovakuums redegjørelse.

– Skal vi beboere til å akseptere skiltet kun på grunn av leverandørens kostnader? Sameiet har ikke blitt kontaktet i forkant av beslutningen, og vi synes det er respektløst overfor oss som bor her, sier han.

Likevel kan Ashton også fortelle om en gladnyhet for sameiet. De har mottatt et brev fra Oslo kommune, ved Plan- og Bygningsetaten.

– Plan- og Bygningsetaten vil fra nå av kreve vedlagt samtykke fra sameiet for alle skiltsøknader. Det er veldig positivt, avslutter Ashton.

LES MER OM DE ULOVLIGE SKILTENE HER.

Kommunen skal i løpet av neste uke gi sin tilbakemelding på Elektrovakuums redegjørelse. Lokalavisen følger saken.

LES OGSÅ:

Justisdepartementet blander seg inn i gangbro-saken i Nydalen
Snart like møkkete som et nypløyd jorde!
For første gang reiser flere kollektivt enn med bil
Snart kan du ikke skylde på tomt batteri lenger
Første Barnas Stasjon i Oslo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse