ANNONSE
Annonse

Dette teltet ryker før helga

Skog -og naturoppsynsleder i Oslo kommune, Frank Thomassen ved teltet som har stått i skogen ved Linderudkollen i lengre tid. Før helgen skal det vekk. Foto: Alexander Synstad

Like ved bilveien opp mot Linderudkollen har det stått et telt i lengre tid. Nå må det vekk. Som grunneier er Oslo kommune strenge mot de som tar seg til rette.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2016 kl 20:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LINDERUDKOLLENTeltet har stått i skogen i lang tid.

Skog -og naturoppsynsleder i Oslo kommune, Frank Thomassen letet onsdag etter personen som har bodd i teltet.

LES OGSÅ: Utagerende mann med våpen - sa han ville drepe noen!

Teltet var tomt, og Thomassen etterlot seg en lapp om at teltet måttet fjernes innen 48 timer. Ellers ville det bli fjernet og kjørt vekk.

- Lappen er borte. Dermed har det vært noen her siden i går, sier Thomassen.

LES OGSÅ: - Skam dere!

Han har vært med på dette mange ganger tidligere. Blant annet med å fjerne større leire som romfolk har etablert på Sognsvann.

I dette teltet har etter all sannsynlighet bare én person oppholdt seg. Det er søppel og skitt inne i teltet. Det ligger tomme sigarettpakker, klær og en og annen tom ølboks ligger slengt her og der.

LES OGSÅ: Null-toleranse for teltleir

De nærmeste naboene og turgåere har ikke vært særlig glad over teltet.

Under slike kummerlige forhold har en person levd under i lengre tid. Foto: Alexander Synstad

Sannsynligvis er det en av byens løsere fugler som har tilholdssted her.

Teltet og utstyret ellers bærer preg av fukt og skitt. De aller færreste av oss hadde orket å bo under slike forhold.

- Av type telt kan man se at det ikke er noen romfolk som har vært her.

LES OGSÅ: Natt til torsdag - innbrudd i kafe på Disen

Folkeskikk og respekt

Det kan kanskje virke noe strengt å kreve at én person i ett telt skal pakke sammen sine saker. Men Thomassen peker på det preventive.

- Det var dette man ble enige om da friluftsloven kom i 1957. Det måtte til for å grunneierne skulle gå med på loven. For at du skal ha rettighetene til å overnatte ute i skogen må det også ligge noen regler bak. Ellers kunne man jo bare gå på annen manns grunn, forsøple og forlate stedet. Det går på normal folkeskikk og respekt for grunneier.

I dette tilfellet er det Oslo kommune som er grunneier. Og det tar man ikke lett på.

- Grunneier har rett til å ta ned ting som har stått der en stund. Dette har stått er et halvt eller ett år. For at folk skal få slippe selvtektsbiten så legger vi igjen en lapp og gir dem 48 timer til å rydde opp. Vedkommende har jo vært her og sett lappen med varsel. Vedkommende har sett lappen og likevel ikke gjort noe. Da kan vi rydde opp. Dersom noen mener vi har vært urimelige kan man gå rettens vei, sier Thomassen.

Slike saker er det svært få av.

- Vi har ikke hatt noen sånne saker ennå. Dette er en praksis vi har kommet fram til i samarbeid blant annet med politijurister. Vi gir en mulighet til at folk kan ordne opp selv, sier Thomassen.

Det er kun lov å telte i to døgn på samme sted i Oslomarka, før man må flytte på seg (kilde Allemannsretten, ekstern lenke).

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse