– Dette «tråkket» er viktig for mange

Makeover av gangveien er nå vedtatt i bydelsutvalget. FOTO: NORDRE AKER SV

– På tide at det oppgraderes, så det blir mer fremkommelig, trygt og trivelig å gå her, sier SVs Heidi Rømming, som tok saken til Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2017 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: For torsdag var det igjen bydelsutvalgsmøte - lokalpolitisk møte hvor månedens saker blir tatt opp, diskutert og stemt over.

Og SV og Heidi Rømming hadde en ekstrasak på blokka torsdag kveld.

Mange bruker «tråkket»

– Dette «tråkket» det er snakk om brukes kanskje av noen hundre gjennomsnittlig per dag. En oppgradering vil gjøre veien mer fremkommelig, trygg og trivelig, sier Rømming .

– Det er ønsket politikk at flere velger å gå, sykle og reise kollektivt. Da er det viktig at vi legger best mulig til rette for det. Det er sikkert mange slike steder i bydelen som kunne ha godt av et ansiktsløft. Dersom vi ønsker at flere skal ta beina fatt, er det nok smart å rette fokus på smett, snarveier og gjengrodde stier, sier Rømming.

Se bildet større

Heidi Rømming (SV). FOTO: NORDRE AKER SV

LES OGSÅ: Denne skolen har vært nærmest rammet av et meteorittfall

Veien lenger

Fra forslaget står det videre følgende:

– Etter ferdigstillelse av nye studentboliger ved Sognsveien på Kringsjå, er veien til T-banestasjonen blitt lenger for mange. Mellom Sognsveien og T - banen - forbi SIO- barnehagen Frydenhaug - er det et mye brukt «tråkk» opp til stasjonen.

– Her blir det gjørmete når det regner og isete og glatt når det er kaldt, men det er korteste veien til T- banen fra de tre skolene Nordberg, Kringsjå og Elverhøy samt for alle andre trafikanter som kommer sør og vestfra, og med et økt antall studenter vil «tråkket» bli ytterligere benyttet.

Se bildet større

Denne turveien, jobb - og skolevei, bør rustes opp, foreslo SV. FOTO: SV NORDRE AKER

Forslag til vedtak:

– Nordre Aker Bydelsutvalg ber Bymiljøtaten, eventuelt i samarbeid med SIO og Ruter om å opparbeide en tilfredsstillende gangvei/ trapp fra oppmerket gangfelt over Sognsveien ved Nordberg skole, forbi Frydenhaug barnehage og opp til gangveien ved Kringsjå T - banestasjon.

Og Heidi Rømming fikk fullt gjennomslag for forslaget i bydelsutvalget - enstemmig vedtatt.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse