– Digg å være min egen sjef!

Martin Røe (t.h) trives på jobben. Her med kollega Roy Waage. foto: elisabeth c. wang

Martin Røe (17) går anleggsgartnerlinjen på Sogn vgs., og er verken redd for ansvar eller høyder. For ett år siden startet han sitt eget foretak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2008 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Martin Røe setter tydelig pris på utfordringer, som dette grantreet.

Se bildet større

Martin Røe (t.h) trives på jobben. Her med kollega Roy Waage. foto: elisabeth c. wang

SOGN/HOLMEN: – Hei! Vil du ha noen bilder her oppe, eller skal jeg komme ned? roper Martin mens han firer ned noen nykuttede grener fra toppen av et stort grantre.

Sikkerhet i fokus

Trygt plassert på bakken står skolekamerat og kollega Roy Waage (16). Han understreker raskt at sikkerheten er svært viktig for dem begge og at alt foregår etter forskriftene.

– Jeg begynte å jobbe for Martin for cirka et halvt år siden og synes det går skikkelig bra. Det er mye å gjøre hele tiden, så det er tydelig et behov, sier han.

Vel nede tar Martin av seg utstyret og hopper elegant opp på lasteplanet bak den nye traktoren.

– Akkurat nå går jeg andre året på anleggsgartnerlinjen på Sogn videregående så det blir jo jobbing før og etter skolen. Dagene slutter derfor ved 22-23 tiden, så vi snakker lange dager, smiler han.

Raskt på plass

Foretaket, som går under navnet Ulvin Aktiv, utfører alt fra trefelling og plenklipping til ferdigplen, gjøsling, kalking og traktortjenester. Og Martin understreker at når noen tar kontakt er de på plass kort tid etter.

– De tingene som vi utfører er sånne ting som folk gjerne vil ha gjort så raskt som mulig. Og det må vi selvsagt ta hensyn til, sier han.

40 meter med poppel

I sommer tok han og kollega Roy på seg et svært spesielt oppdrag. På Vinderen skulle Norges største poppel, på 40 meter, felles. En jobb som tok to uker.

– Det var en utfordrende jobb, men også spennende. Vi fikk det jo til selv om det tok litt tid, sier han.

– Vite hva man gjør!

I Øvre Smestadvei kjører en litt nysgjerrig nabo sakte forbi. Det er gutta blitt vant til når de kommer med både traktor og henger.

– Det er mange ting å ta hensyn til når man for eksempel skal felle et slikt grantre. Som du ser er det både hus, gjerder og stolper i nærheten så man skal vite nøyaktig hva man gjør. Det kan være tungt arbeid, så sliten blir man jo. Men da tenker jeg bare på hvor mye jeg sparer i forhold til et treningsstudio, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse