Disen skole ble ny

Parkeringsplassen er flyttet under jorden, og barna har fått ny, stor lekeplass.

Garasjeanlegg for de ansatte, fire nye fotballmål og et stort, nytt uteområde er kommunens førjulspresang til elever og lærere på Disen skole.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Undervisningsinspektør Bjørg Haugland og elevrådsrepresentantene Øystein Hauso og Anne Stine Hole jubler for nye uteområder.

Disen: Siden juni 2005 har den ni år gamle skolen på Disen vært under ombygging. Tirsdag kunne store og små feire at byggeperioden endelig er over og elevene har fått mange nye kvadratmeter å boltre seg på.

- Vi ønsket egentlig å kjøpe nabotomten for å lage større uteplass. Det ble ikke noe av planene, så vi begynte å finne andre løsninger for å utnytte arealet til det maksimale. Vi ønsket flest mulig kvadratmeter til ungene, sier undervisningsinspektør Bjørg Haugland, og ser svært fornøyd ut med resultatet.

- Nå har vi endelig fått nytt inngangsparti. Den nye inngangen ligger i Kjelsåsveien og ikke Damveien, som vi har brukt som inngangsvei i et år. Det er det nok mange naboer i Damveien som er glade for. Også slipper barna å gå en lang omvei når de skal til og fra skolen. Ellers har vi fått flott garasjeanlegg for de ansatte under skolen. Den gamle parkeringsplassen har blitt lekeplass for barna, forteller inspektøren.

Lekeplassen er avsperret med to bommer. Mellom klokken 08.45 og 15.00 skal bommene være nede, og barna kan løpe fritt rundt. Før og etter skoletid vil bommene være oppe, slik at foreldre kan hente og levere barn på skole og SFO.

- Vi har også fått fire, nye fotballmål. Nå kan flere spille fotball samtidig. Klassetrinnene vil få hver sin fotballdag, forklarer Haugland.

Elevene selv er storfornøyde med ny inngang og større lekeplass.

- Det er kult at vi har fått to mål, sånn at flere kan spille fotball samtidig, synes Øystein Hauso, tillitsvalgt i 6AB.

Både han og Anne Stine Hole, elevrådsrepresentant fra 7B, spiller fotball på Skeid.

- Jeg synes det er veldig fint at vi har fått ny inngang. Før måtte vi gå en lang omvei for å komme til skolen. Nå kan jeg sove litt lenger om morgenen, smiler Anne Stine.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse