Disen-skolestartere må til Årvoll

Skolestartere som trodde de skulle begynne i 1. klasse på Disen i 2016 kan nå bli flyttet til Årvoll skole. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Utdanningsetaten endrer skolegrensene for 29 skoler i Oslo. For Nordre Aker betyr det at elever som i dag sokner til Disen skole må begynne på Årvoll.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2015 kl 12:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

DISEN: Årsaken er at Disen skole er full, mens det er ledig kapasitet på Årvoll skole.

Endringsforslagene Utdanningsetaten legger frem i dag omfatter 29 skoler, og gjelder for elever som begynner i 1. klasse til skolestart i 2016.

Fra Disen til Årvoll

Disen skole er en av skolene som har for mange skolestartere neste år, enn det skolen har plass til.

Se bildet større

1. klassinger som bor i det merkede området må begynne på Årvoll skole i 2016. FOTO: UTDANNINGSETATEN

Dermed må neste års førsteklassinger som bor i området mellom Lofthusveien i nord og Disenveien i sør, avgrenset av Tonsenveien i vest, og inkludert en løkke av Sophus Aars vei i nord øst (se kart for detaljer), belage seg på å starte på Årvoll skole.

Disen skole har i mange år hatt for liten kapasitet til å ta imot alle elevene som sokner til skolen, og Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om elever som må begynne på en annen skole enn der vennene deres går.

Les noen tidligere saker her:

Fernanda Nissen

Fernanda Nissen skole i Bydel Sagene, men på grensen til Nydalen/Storo i Nordre Aker, åpner som ny grunnskole for 840 elever til skolestart 2016.

LES OGSÅ: Fant blodig sprøyte på skoleveien

Se bildet større

Det blå felstet viser nye Fernanda Nissens inntaksområde (Nydalen). Det gule feltet tilhører i dag NOrdpolen skole, men vil flyttes til Fernanda Nissen når den åpner i 2016. FOTO: UTDANNINGSETATEN

Deler av Fernanda Nissens inntaksområde ble besluttet i fjor og omfatter store deler av Nydalen (blått på kartet).

Nå må inntaksområdet utvides til også å gjelde deler av Nordpolen skoles inntaksområde (i gult på kartet) i Bydel Sagene.

Fernanda Nissens skole skal starte med tre trinn før den utvides. Elever med kortvarig vedtak på Grefsen og Nordpolen skoler og som bor innenfor Fernanda Nissens inntaksområde vil bli overført dit. Dette gjelder elever som inneværende skoleår går på første- og andretrinn, skriver Utdanningsetaten.

LES OGSÅ: Nordre Aker-elever er stadig snillere, men flere har det vanskelige

Stor elevvekst

Endringene i skolegrensene som er lagt fram er et forslag fra Utdanningsetaten. Det er bystyret som senere skal vedta de endelige skolegrensene.

Årsaken til justeringen av skolegrensene er at samlet elevtallsvekst i Osloskolen vil være på rundt 8300 elever fram mot 2025.

Først vil det bli vekst på barnetrinnet, og deretter på ungdomstrinnet og videregående, skriver Utdanningsetaten.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse