Disse går inn i valgkampen som landets største Unge Høyre-forening

STØRST: Noen av medlemmene i Vestre Aker Unge Høyre, landets største Unge Høyre-forening. FOTO: VESTRE AKER UNGE HØYRE

En milepæl er nådd for Vestre Aker Unge Høyre, som samler bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern: Ungdomsforeningen har passert Bergens Unge Høyre i antall medlemmer, og er landets største avdeling av Høyres ungdomsparti.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

LEDER: Ådne T. Madsen, fra Nordre Aker, har ledet den lokale Unge Høyre-foreningen siden november 2014. FOTO: VESTRE AKER UNGE HØYRE

NORDRE AKER: Bydelene Nordre Aker, Ullern og Vestre Aker Unge Høyre er samlet i foreningen som har fått navnet Vestre Aker Unge Høyre.

Nå har lokalforeningen blitt større en Bergens Unge Høyre og er med det landets største lokalforening. De er per i dag 221 medlemmer, vel 30 flere enn bergenserne.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Det har lenge vært en intens kamp mellom Vestre Aker Unge Høyre og Bergens Unge Høyre om å være landets største lokalforening, men nå har Nordre Akers Unge Høyre-forening blitt desidert størst, sier Ådne Tverfjell Madsen, leder av Vestre Aker Unge Høyre.

LES OGSÅ: Bare Kristoffer (24) representerer Nordre Aker i bystyret

Nynorsk, prøver og russetid

Han mener den høye medlemsveksten skyldes et svært engasjert styre, mange ivrige medlemmer og et økende politisk engasjement blant ungdom.

– Mange ungdommer er opptatt av skolepolitikk og synes Unge Høyre har mange gode ideer. Eksempel på saker som engasjerer er å gjøre nynorsk valgfritt, anonym retting av prøver og flytte eksamen til før russetiden. Mange velger derfor å melde seg inn i Unge Høyre for å støtte de sakene man er enig i, sier Madsen.

LES OGSÅ: Kristin Vinje: Korsvollmoren som vil fjerne barnetrygden

Han tror også noen velger å engasjere seg for å lære mer om politikk og bli kjent med annen engasjert ungdom.

– Selv har jeg har, for eksempel fått være med Vestre Aker Unge Høyres styre på lunsj på den amerikanske residensen og diskutert politikk med USAs fungerende ambassadør Julie Furuta-Toy.

Skoledebatter

Det bygges opp til en valgthriller i Oslo til høsten. Høyre har sittet med makten i 18 år, men utfordres av Arbeiderpartiet som har ligget høyt på meningsmålingene så langt i år.

LES OGSÅ: Jørgen og Malin støvsugde, bakte boller og inviterte ordførerkandidaten hjem til Tåsen

Unge Høyre skal gjøre sitt for å holde byen blå, lover Madsen.

– På valgtorg og skoledebatter på Oslos videregående skoler skal vi overbevise ungdom om å stemme på Fabian Stang som ordfører i Oslo. I tillegg skal vi være med på å besøke tusenvis av hjem i Nordre Aker og i resten av Oslo.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse