Upopulære på to hjul: Disse liker vi minst

UPOPULÆRE: Syklistene i Oslo er landets mest forhatte trafikanter.

OSLO: Syklistene i Oslo og Akershus er landets mest forhatte trafikanter. 78 prosent av bilistene her mener at syklistene ikke tar nødvendig hensyn i trafikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2008 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordlendingene er de som er minst fiendtlig innstilt til syklister. I Nord-Norge mener 62 prosent av bilistene at syklistene ikke er tilstrekkelig hensynsfulle.

Det viser en ny undersøkelse om holdninger og vaner i trafikken gjennomført av Respons for TrygVesta.

84 prosent av de spurte Oslo- og Akershus-bilistene i undersøkelsen mener at det bør innføres forbud mot sykler i veibanen dersom det finnes egen gang- og sykkelvei parallelt.

Store mørketall

- Det er tydelig at bilistene føler seg utilpass med syklister i veibanen.

Samtidig viser våre tall at bilistene også mener at de selv ikke tar godt nok hensyn til syklistene. 65 prosent mener at syklistene ikke blir tatt tilstrekkelig hensyn til, sier informasjonsrådgiver i TrygVesta, Svein-Erik Rastad.

Alvorlige ulykker

I fjor ble det meldt 997 skader mellom bil og sykkel til politi og helsevesen i Norge. Det faktiske tallet på ulykker er sannsynligvis vesentlig høyere, fordi mange ulykker aldri blir anmeldt.

- Mange av ulykkene får alvorlige konsekvenser for liv og helse. Tallet på drepte har heldigvis gått ned de siste årene. Syv personer mistet livet på sykkel i møte med bil i fjor, men langt flere får alvorlige skader. Norske forsikringsselskaper betalte ut 27 millioner kroner i erstatninger til slike skader i fjor, sier Rastad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse