Disse prioriteres nå

Illustrasjonsfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Personer i risikogruppene må nå kontakte fastlegen for å få svineinfluensavaksine. Nå slippes førskolebarna til på helsestasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2009 kl 11:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN/NORDRE AKER: De som tilhører risikogruppene hadde siste mulighet til å få vaksinen onsdag, på helsestasjonen i Nydalsveien 21.

Fra og med torsdag må personer i risikogruppene ta kontakt med egen fastlege for vaksine. Unntaket er gravide og barn som går til oppfølging på helsestasjon. De kan fortsatt oppsøke helsestasjonen.

Se Bydel Nordre Akers nettsider for oppdatert informasjon om vaksineringen. Siden oppdateres daglig

Førskolebarna i morgen

Mandag og tirsdag denne uken startet vaksineringen av husstandsmedlemmer til gravide og barn under seks måneder, samt de yngste barna (under to år).

Fra og med torsdag prioriteres også alle barn i førskolealder, dvs. barn til og med fem år.

Helsestasjonen i Nydalen holder derfor åpent for vaksinering to dager ekstra denne uken (for de prioriterte gruppene); torsdag kl. 10

—16 og fredag kl. 10

—15.

Skolene neste

Den neste prioriterte gruppen vil bli barna i skolealder. Skoleelevene vil bli vaksinert på skolene, og elevene på de laveste trinnene blir prioritert først. Både barneskolene, ungdomsskolene og de videregående skolene vil få besøk av helsetjenesten.

Nordreakerbudstikke.no fikk i forrige uke opplyst at denne vaksineringen trolig starter neste uke (uke 48) eller uke 49. Oppstart er avhengig av når neste leveranse influensavaksine kommer til bydelen.

LES OGSÅ: Vaksinen er i hus

Færre smittedeTallene på mulige tilfeller av svineinfluensa i Osloskolen viser at antall nye syke er på retur. Sist uke var det registrert 1491 nye tilfeller av mulig svineinfluensa i Osloskolen. Uken før var det registret 2780 nye tilfeller, mens toppen ble nådd uker før der igjen med 4078 nye tilfeller. Tallene viser både elever og ansatte ved skolene.

Åpne dager

Helsestasjonen vil, som tidligere annonsert holde åpent på følgende dager:

Onsdag 18.11, onsdag 25.11, tirsdag 1.12, onsdag 2.12, tirsdag 8.12, onsdag 9.12, tirsdag 15.12 og onsdag 16.12. Alle dager klokken 16-18.30.

Det er de til en hver tid prioriterte gruppene som kan få vaksinen disse datoene. Legesentrene i bydelen har også fått distribuert vaksine. Personer i de prioriterte gruppene kan også kontakte egen fastlege.

I tillegg til de nevnte gruppene kan utvalgt helsepersonell (personell i hjemmetjenesten, tannleger, apotekansatte og barnehageansatte) få vaksinen på de åpne dagene i helsestasjonen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse