Dataspill: Disse spillene bør bli film

Another World

Her er ti spill som kan bli glimrende spillefilmer – hvis Hollywood vil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2009 kl 13:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Grand Theft Auto

Se bildet større

Indiana Jones

Se bildet større

Second Sight

Se bildet større

Star Control 2

Se bildet større

The Secret of Monkey island

Se bildet større

FALLOUT: Tenk deg en nesten ubeboelig verden ødelagt av en katastrofal atomkrig.

GAMER.NO: Mortal Kombat og Resident Evil er spillene som er blitt filmatisert. Men vi skulle gjerne også sett disse titlene filmatisert:

Another WorldDette fantastiske actioneventyret følger en vitenskapsmann som transporteres til en fremmed dimensjon. Her finner han en fiendtlig verden, men også vennskap og håp. Spillets presentasjon er svært filmatisk, og mange mener spillet er som en interaktiv animasjonsfilm.

Deus ExDeus Ex er en dyster sjangerblanding satt til en mørk fremtid. Spillet er stappfullt av konspirasjoner og eldgamle mysterier, og kan bli en thriller av de sjeldne. Det tar også opp seriøse temaer, og svarene er aldri så åpenbare som de virker.

Fallout-serienTenk deg en nesten ubeboelig verden ødelagt av en katastrofal atomkrig. Fallouts deprimerende verden er et av de mest gjennomførte spilluniversene vi har, og takket være skribenter i særklasse har spillet alt som trengs til en eller flere filmer.

Grand Theft Auto-serienEt åpenbart valg. De nyere Grand Theft Auto-spillene er jo nesten som interaktive filmer å regne, og utviklerne har åpenbare aspirasjoner om å konkurrere med Hollywood. Et krimdrama, kanskje av den litt løsslupne britiske sorten, satt til Liberty City hadde utvilsomt fungert godt.

Half-Life-serienHalf-Life leverer en heftig science fiction-historie som kunne fått War of the Worlds til å blekne på filmlerretet. Universet gir oss både action i særklasse og en intelligent, fengende historie.

Indiana Jones and the Fate of AtlantisDette er Indiana Jones-filmen som aldri var – et klassisk eventyrspill som leverer en unik og herlig historie tro mot åttitallsfilmene. Om Spielberg og Lucas vil gi mannen med pisk og hatt nytt liv, bør de ta en titt på Fate of Atlantis for inspirasjon.

Second SightSecond Sight er et ukjent unikum. Det begynner med "hukommelsestap-klisjeen", men utvikler seg til å levere en av spillverdenens beste og mest slående historier. Om Hollywood hadde vært fokusert på kvalitet og ikke merkenavn når de valgte filmatiseringsprosjekter, ville dette stått fremst i køen.

Star Control 2Denne episke rom-operaen er så fullspekket av innhold at én film ikke hadde vært nok. Dette burde blitt arvtakeren til Star Trek og Stargate. Her må du legge ut i det store, ukjente verdensrommet i et tilsynelatende håpløst forsøk på å redde galaksen fra uhyggelige fiender.

StarcraftOriginalitet er ikke Starcrafts største forse, men spillets verden har en usedvanlig dybde, med genuint interessante figurer og en vanvittig kampanje. Og med Blizzard i kulissene vil kvaliteten utvilsomt stå i høysetet.

The Secret of Monkey Island

Dette spillet er etter sigende den største inspirasjonskilden til Pirates of the Carribean – et herlig sjørøvereventyr med massevis av humor, overnaturlige elementer og alt det andre som gjorde Pirates-filmene så suksessfulle.

Les også: Alien vs. Predator gjenoppstår

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse