Disse stedene får bedre 4G-dekning i Nordre Aker

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor kan fortelle at selskapet i disse dager oppgraderer 4G-hastigheten flere steder i Nordre Aker. FOTO: TELENOR

To basestasjoner i Nordre Aker er utstyrt med mer 4G-dekning, og flere står for tur de nærmeste månedene, melder Telenor.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks Telenor 4G

Fakta om utbyggingen:

  • Hele Telenors 2G-dekning skal oppgraderes til 4G i løpet av våren 2018. Totalt vil dermed over 7600 basestasjoner få 4G.
  • Telenors mål er at hele Norges befolkning får 4G-dekning. Når utbyggingen er ferdigstilt, får Norge en befolkningsdekning på 4G på 99,8 prosent.

Kilde: Telenor

NORDRE AKER: Teleselskapet utvider nemlig mobildekningen på flere steder i Oslo. Fredag melder de at de har jobbet spesielt med Nordre Aker den siste tiden.

Grefsen skole, Solemskogen og Grefsenkollen

Arbeidet skal ha resultert i bedre dekning innendørs og utendørs på følgende steder:

  • Basestasjonen i Kapellveien gir 4G-signaler til Grefsen skole og villaområdet øst for skolen.
  • Solemskogen mobilbasestasjon dekker Solemskogen og Linderudseterhøgdene, samt Linderudkollen mot Trollstua og Årvollåsen.

I løpet av kort tid vil også Kjelsåsveien basestasjon sørge for bedre 4G-dekning fra Grefsen Tennisklubb opp langs Kjelsåsveien mot Grefsenkollen, området mot Trondheimsveien og Disen, samt mellom Grefsenveien og Ring 3, skriver Telenor i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Nye Linderudkollen langrenn: Et miljø- og klimavennlig nærmiljøanlegg»

Bekymret for stråling på Gransjordet

Den omtalte basestasjonen på Gransjordet, ved tennisbanene mellom Grefsenveien og Kjelåsveien, skapte diskusjon da det ble kjent at den skulle anlegges her.

Nordre Aker Budstikke brakte i mars intervju med en beboer i området, som er elektrosensitiv, og som fryktet hun måtte slutte å spille tennis etter at mastene kom på på plass.

Lokalpolitikerne så også på dette sa de hadde saken oppe til behandling: «Bydelsutvalget er klar over at det er forskjellige syn på alvorligheten av elektromagnetisk stråling fra mobilbruk, men er tilfreds med utfyllende opplysninger om at tiltaket ikke vil medføre stråling utover grenseverdiene gitt av myndighetene,» het det i sakspapirene.

Telenor svarte at de holder seg under grenseverdiene, og viste til Verdens Helseorganisasjon (WHO) som ikke har funnet sammenheng mellom det å bli utsatt for stråling fra elektromagnetiske felt og symptomer på elektrosensitivitet.

Les mer i denne saken: Solveig frykter stråling på tennisbanen

4G-dekning også i marka

I tillegg til utbyggingen i Nordre Aker, vil basestasjonen på Kikut i Nordmarka løfte dekningen i nordre og søndre deler av marka, i tillegg til området rundt Kikut-hytta.

4G-utbyggingen er et ledd i Telenors utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge (Se faktaboks).

– Per i dag har ni av ti av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor. Innen utgangen av året skal rundt 95 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kan få ny helårs turvei: «The missing link» mellom Nordmarka og Lillomarka

Øker kapasiteten

Telenor vil med det kunne tilby internett-tilgang til alle via mobilnettet gjennom å bygge 4G på alle steder der selskapet i dag har dekning.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, sier Amundsen, og legger til:

– Vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert. I løpet av våren i 2018 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse