DittOslo jakter Norges beste låt

Lanserer musikkonkurransen Bandwagon.

Jørn Korbi har jobbet hardt for at Bandwagon blir mer spektakulær. Foto: Thomas Hildonen, ANB

Musikkonkurransen Bandwagon kommer til Oslo. Vinneren får massiv promotering og får spille på Norwegian Wood.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2013 kl 16:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tromsø-bandet The Bonbons vant fjorårets Bandwagon, og blant de mange spillejobbene de har fått i år er Norwegian Wood. FOTO: Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa

OSLO: 2012-utgaven av den nasjonale musikkonkurransen inneholdt rett i underkant av 1000 band og artister fordelt på 26 lokalaviser i Amedia. 2013-utgaven blir betydelig større - på alle områder. I år er 70 lokalaviser i hele landet med - også dittOslo!

Norwegian Wood

Allerede nå kan artister og band legge ut låter på dittOslo.no/bandwagon.

Låtene i Bandwagon må være egenskrevet, men det er ingen sjanger- eller aldersbegrensning.

Vinneren av Bandwagon får blant annet en oppfølging fra et stort plateselskap, eksponering i strømmetjenester, de får spille på Norwegian Wood i 2014, faglig oppfølging fra Rock City og en diger markedsføringspakke i Amedias over 60 aviser.

Samtlige som deltar kan dessuten søke på Åge Aleksandersens Ramp-stipend på 250.000 kroner.

LES OGSÅ: Åge Aleksandersen til artistene: - Vær original!

- Vi kommer til å arrangere 12 regionfinaler, og disse vil bli store opplevelser både fra et lokalt og nasjonalt perspektiv. Alle finalene vil for øvrig bli streamet direkte på hver lokalavis, sier Jørn Korbi i Amedia.

Bandwagon-konseptet er enkelt - å gi lokale band og artister en mulighet til å profilere seg selv. DittOslo vil presentere ukens Bandwagon-artist gjennom hele sommeren, og kåre månedsvinnere, som går rett til Oslo-finalen i august. Vinneren av Oslo-finalen representerer hovedstaden i regionfinalen på Lillestrøm i september.

Den nasjonale finalen finner sted i Namsos 16. november.

Les mer og meld deg på Bandwagon 2013 her!

Fra 26 til 70 aviser

Bandwagon startet som en låtkonkurranse i Namdalsavisa i 2011. Året etter meldte 25 andre lokalaviser i nåværende Amedia seg på prosjektet, og i år er altså tallet 70.

- Tilbakemeldingene etter fjoråret var strålende, både fra deltakeraviser og artistene. Mange artister har fått vise seg fram og fått spilleoppdrag, de har tatt lange skritt videre selv om de ikke kom til noen finale. Det at Bandwagon gir noe igjen på alle nivåer er bakgrunnen for at vi satser så stort i år, sier Kim Riseth, redaktør i Namdalsavisa. (ANB)

BANDWAGON 2012:

Hør vinneren av Bandwagon 2012, låta «The Riches» fra Trømsø-bandet Bonbons (Nordlys)

Hør vinneren av Ramp-stipendet 2012, låta «Varjalan» fra Slincraze (Finnmark Dagblad)

Meld deg på Bandwagon 2013 her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse