Dobbel frivillig innsats på Finnerud

Finnerud Aktivitetssenter har nå pusset opp og doblet antall frivillige.

Nytt gulv: Fliser som er lette å rengjøre har erstattet tidligere gulv på Finnerud.

- Allerede i forrige uke fikk vi testet skikkelig. Vi hadde 70 gjester inkludert 8 rullestoler og det gikk finfint, sier senterleder Jan Briseid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2014 kl 10:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lyst og trivelig: Store glass med skyvefunksjon slipper naturen inn.

Se bildet større

FORNØYD MED FORANDRINGENE: Jan Briseid trived godt på Finnerud.

Se bildet større

LYST OG ROMSLIG: Finnerud Aktivitetssenter har vært igjennom en betydelig oppussing. FOTO: Foto: Privat

FINNERUD: Finnerud Aktivitetssenter, drevet av Oslo Råde Kors, er et populært utfartssted for både eldre, funksjonshemmede og og enkelte spesialbarnehager.

Målet for senteret har vært, og er, å gi personer som har vanskelig for å komme seg ut i naturen på egen hånd en naturopplevelse, året rundt.

- Utgangspunktet for oppussingen var at vi ønsket mer plass til å ta i mot besøkende, samt å gjøre bygget mer tilgjengelig for rullestolbrukere, sier Briseid.

Spisestuen er utvidet med cirka 45 prosent og fått nye og pene fliser på gulvet. Flislagt har det også blitt i entreen og enkelte andre rom, mens toalettene er pusset opp.

LES OGSÅ: - Dette er som å komme til himmelen

Toalett-løftet

- Med det nye tilbygget har den gamle veggen med de små vinduene måttet vike for store glassdører som virkelig slipper lyset, landskapet og naturen inn.

- De nye flisene gjør det enklere å holde alt rent og pent; noe vi er svært nøye på med tanke på sårbare besøksgrupper, sier Briseid og legger til:

- Toalettene trengte et løft etter å ha fungert greit i 30 år. Nå er det dører helt ned til gulvet, med ordentlig lås i stedet for haspe. Det gir økt følelse av fred og ro.

1. oktober i fjor startet utbyggingen/oppussingen ved Finnerud aktivitetssenter. Onsdag 14. mai klokken 17.00 skal «nye» Finnerud feires.

- Tidligere har sett oss nødt til å velge ut enkelte rullestolbrukere i en gruppe, da vi rett og slett ikke har hatt plass til alle i en runde.

- Det problemet har vi løst nå og vi er glade for at vi nå har større mulighet til å ta i mot alle som ønsker å ta turen opp hit, sier Briseid.

LES OGSÅ: Villa Paradiso åpner i vest

- En gruppe ulike mennesker

Han overtok som senterleder i mars i fjor og har brukt noe tid på å finne sin rolle.

- I fjor ble det en del arbeid på meg som de frivillige utfører i tillegg til arbeidet som senterleder; det blir dobbelt opp og vanskelig i lengden, så jeg måtte tenkte litt nytt, sier han og legger til:

- Vi har nærmest doblet antall frivillige her oppe, og er nå nesten oppe i 50.

I forbindelse med et åpent informasjonsmøte, som holdes jevnlig av Oslo Røde Kors i sentrum, meldte 16 nye folk seg som frivillige.

- Dette er en gruppe ulike mennesker både i alder, bakgrunn og kultur som jeg synes det skal bli spennende å jobbe sammen med fremover. Jeg tror det kan være både sunt og godt for miljøet her oppe å få nye krefter blandet med erfaringen «de gamle» besitter, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg løper gjerne til jobb!

Sosiale medier

Etter at den aktuelle gruppen med frivillige har kommet seg godt på plass og blitt trygge på deres nye roller har Briseid planer om å utvide aktivitetene ved Finnerud i samarbeid med de nye frivillige.

- Jeg har mange ideer og tanker allerede og planer om å nedsette en gruppe av frivillige som skal jobbe med planlegging av nye aktiviteter fremover.

- Vi ønsker også å nå ut til enda flere enn vi gjør per i dag. Med flere unge mennesker blant de frivillige, som er gode på sosiale medier, har jeg troen på at vi kan gjøre Finnerud enda mer kjent.

- Det er med andre ord spennende tider i møte og jeg gleder meg til arbeidet fremover, avslutter Briseid.

DEBATT: "Jeg er gråten nær og provosert til randen"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse