Død elg råtner i drikkevann

Et elgkadaver råtner i Dausjøen i Maridalen. 400.000 får drikkevann fra vannet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2006 kl 09:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Maridalen: Dausjøen er Oslos største drikkevannskilde, og 85 prosent av byens innbyggere får drikkevannet sitt herfra. Det er VG Nett som melder at et dødt dyr, sannsynligvis en elg, ligger og råtner i vannet, etter at en turgåer mandag tipset avisen. Mattilsynet sier at bakterier og eventuelle parasitter trolig allerede er ute i drikkevannet;

- Om ingen har blitt syke til nå er det vanskelig å tro at det skulle være noen fare. Jeg vil ikke tro at det er grunn for folk til å være engstelig, men dyret må fjernes straks, sier seniorrådgiver Morten Nicholls i Mattilsynet..

Direktør Finn Johansen i Oslos vann- og avløpsetat er overrasket over at en død elg er funnet i Dausjøen;

- Vi har løpende tilsyn med de nærmeste drikkevannene, så det overrasker meg at ikke dette er blitt oppdaget. Når det gjelder inntaksvannet Maridalsvannet og vannet overfor er vi spesielt oppmerksomme, sier Finn Johansen til VG Nett.

Dyret har trolig gått utfor en skrent i løpet av vinteren. Det råtnende dyret utgjør imidlertid ikke noen fare for folk å drikke vannet, mener Johansen.

- Det er ingen risiko. Bakterier lever forholdsvis kort tid i kaldt vann, og de bakteriene som blir ført med fjernes under renseprosessen og kloreringen som alt drikkevannet gjennomgår. Hygienisk sett holder drikkevannet klart målene det skal, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse