ANMELDELSE: Assassin's Creed 2: Dødsvakkert om snikmord

 

Vakre omgivelser er ikke nok, når man ikke lærer av sine feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2009 kl 15:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MORDERISK: PÅ sitt beste er Assassin's Creed 2 minst like bra som forgjengeren

SPILLVERKET.NO: Vi finner Desmond Miles akkurat der vi forlot ham i Assassin's Creed. I knipe, fanget av tempelriddere som vil ha hemmelighetene hans.

Dette fordi Desmond er siste arvtakeren i en lang rekke av kappekledde snikmordere, med det fengende kultnavnet "Assassins".

Men nok er nok, Desmond bryter seg ut godt assistert av den småsjarmerende frøken Stillman, som selvsagt også er en snikmorder.

Etter mye babling om profetier, slemme tempelriddere og frekke kommentarer, befinner Desmond seg nok en gang med en dings i hjernebarken

— denne gangen for å oppleve oppveksten til ingen andre enn Ezio Auditore da Firenze.

Se trailer av Assassin's Creed 2

Litt overivrige

Det forrige Assassin's Creed fikk spesielt mye kritikk for sin svært repetitive oppdragsstruktur. Omtrent samtlige av spillets oppdrag sendte deg ut på tre-fire sideoppdrag, før du deretter endelig fikk drepe den utpekte erkeskurken.

Utviklerne har heldigvis lært leksa si, dessverre har de vært litt overivrige. Denne runden er det faktisk ikke nødvendig å ta et eneste sideoppdrag, så om man ønsker kan man kun følge historien.

Her kan du lese anmeldelsen av Assassin's Creed 1

Et enormt spill

Assassin's Creed 2 er et virkelig enormt spill. Fra start til slutt brukte jeg godt over femten timer, og skulle jeg tatt alt av sideoppdrag hadde jeg garantert passert tjue.

Desto mer lengde får du ut av spillet om du pusser opp den forfalne landsbyen din, som forøvrig er en særdeles effektiv inntektsmetode.

Spillet er faktisk såpass stort at det er mange aspekter jeg knapt har berørt i denne anmeldelsen, men hvorvidt dette er viktige punkt eller ei blir nok særdeles subjektivt.

Utrolig vakkert

AC2 er et utrolig vakkert spill, ikke på grunn av flotte lys- og skyggeeffekter, men heller spillets utrolige detaljnivå.

Om Italia, og særlig Venezia, alltid har vært en plass du vil besøke, men ikke har muligheten til er trøsten nå her.

AC2 leverer en helt sinnsvakt vakker rekonstruksjon av den praktfulle byen, alt fra gatemusikanter til de absolutt storslåtte landemerkene er her.

Til og med spillets hovedperson, Ezio, er (dette vil høres feil ut) en særdeles vakker mann. Med mulighet for å vrake og velge mellom siste mote fra Milano, vil Ezio til enhver tid være den mest moteriktige snikmorderen i det trettende århundre.

Til og med våpnene man kan velge mellom kan anses som moteobjekter, så om ikke annet kan ofrene til Ezio trøste seg med at de ble drept av et nypolert sverd.

Les også: Her får du vite mer om Ezios bakgrunn

Uløste problemer

Jeg hadde store forhåpninger til AC2, dessverre har de kun blitt delvis oppfylt. Det største ankepunktet jeg har mot spillet, er at svært få av forgjengerens problemer er løst.

De som er løst, er morsomt nok erstattet av nye problemer. Det er dog ikke alt galt, på sitt beste er spillet minst like bra som forgjengeren. Men der ligger også problemet, i mine øyne skal en god oppfølger være bedre enn forgjengeren.

Har du ikke spilt det forrige spillet er det ingen grunn til at du ikke skal anskaffe deg AC2, men er du derimot kjent med Altairs eventyr vil du nok bli litt skuffet over hvor likt Ezios eventyr er

— på godt og vondt.

Les hele anmeldelsen av Assassin's Creed 2 på Spillverket.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse