- Døgnrytmen var helt ute av kontroll

Vålerengas Jobbsjansen snudde livet til Robin.

 

Robin (20) ramlet utenfor - uten skole og arbeid. Takket være "Jobbsjansen" gjennom Vålerenga Fotball, er livet nå snudd til det helt positive.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.06.2016 kl 11:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/HASLE: Det er god stemning i skolegården på Hasle. Barna flokker seg rundt Robin (20), tydeligvis en veldig populær voksen ved Aktivitetsskolen (AKS).

- Jeg elsker jobben min her ved AKS og Hasle skole. Fantastisk å få jobbe med barn, sier en blid og fornøyd Robin Grov (20), fra Kampen.

Bare for noen måneder siden var hverdagen til Robin helt annerledes. Etter to mislykkede forsøk på å fullføre videregående utdanning, ramlet han utenfor både jobb og skole. Han opplevde skolen som "fryktelig kjedelig og umotiverende", og droppet helt ut høsten 2012.

- Døgnrytmen ute av kontroll

- Tiden frem mot sommeren 2013, besto av sporadiske jobber her og der, noe sparepenger hadde jeg også fra før av. I tillegg ble det mye «på sofaen» hjemme hos faren min, hvor jeg også fortsatt bor. Døgnrytmen var helt ute av kontroll, forteller Robin.

Robin tok seg en lang sommerferie. Høsten 2013 hadde han virkelig tenkt til å rydde opp i det unge livet sitt.

- Jeg tenkte at til høsten ordner ting seg nok. Men det ble mye rot, mye til og fra. Da det nærmet seg nytt år, tenkte jeg at nå var det på tide å ta ordentlig tak. Det syntes jo blant annet faren min også, ler Robin.

Han er ellers er veldig aktiv i supportermiljøet både i VIF Hockey og VIF Fotball.

Jobbsjansen

- Jeg hadde jo hørt om Jobbsjansen. I februar troppet jeg opp på Valle, sammen med flere andre unge. Det har jeg aldri angret på, sier Robin.

Kort skrevet er Jobbsjansen i Vålerenga fotball et tilbud til ungdom mellom 17-25 år, og som står uten arbeid eller skoleplass og som ønsker arbeidstrening i klubben eller hos en av klubbens samarbeidspartnere. I starten handler mye om å øke ungdommenes kompetanse og gi dem en generell innføring i arbeidslivet. Og med aktiviteter - fysiske også - med fokus på å skape trygghet og vennskap.

- De første ukene handler også om inkludering, førstehjelpsopplæring, CV og søknadskurs, forberedelse til jobbintervjuer, trenerkurs i fotball, dommerkurs, konflikthåndtering og kurs i personlig økonomi. Ungdommene blir også kartlagt slik at vi kan tilpasse i hvilken bedrift de bør få arbeidstrening, forteller Lars Eirik Eggen, leder av Vålerenga Samfunn i Vålerenga fotball.

Forlengelse av Vålerenga mot Rasisme

Jobbsjansen ble etablert i 2006, og er en forlengelse av arbeidet «Vålerenga mot Rasisme». Prosjektet er delvis finansiert gjennom offentlige midler, men også gjennom samarbeidspartnere.

- Den offentlige støtten varierer, noe som dessverre gjør at omfanget av prosjektet for hvert år er noe uforutsigbart. Vi er også alltid ute etter flere og nye  samarbeidspartnere for å sikre prosjektets fremdrift, sier Eggen.

Ifølge Eggen tar Vålerenga Samfunn opp 30 personer til Jobbsjansen, i to runder årlig. Erfaringen er at rundt 20 av disse ender opp med jobb.

Og det er på ingen måte et krav at man må være medlem av Vålerenga - eller Vålerengasupporter for å delta i Jobbsjansen.

- Neida, vi har til og med hatt deltager med årskort på Åråsen (journ. anm. LSKs arena), ler Eggen.

«Ti av ti»

Jobbsjansen får «ti av ti» av Robin.

- Dette er et helt suverent opplegg, og en kul setting for arbeidsformidling. Jeg stortrives her ved Hasle skole. Foreløpig jobber jeg deltid, men håper på mer jobb etter hvert, sier Robin.

Sola skinner i skolegården på Hasle, og på Robin. Tjueåringen i skrivende stund snart på vei med Klanen til Sandnes, samme kveld spiller Sandnes Ulf - Vålerenga.

LES NYHETER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE HER!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse