Drama Girl

Ragnhild Ellenbacher steller godt om stiklingene i drivhuset på Korsvoll.

Hestehov og blåveis er sikre vårtegn. Når også Ragnhild Ellenbacher titter frem, vet vi med sikkerhet at sommeren er nær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2006 kl 09:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: Mens lederen av Oslo Fuchsialag rigger opp for blomsterutsalg på fjerde året på Korsvollbanen, spirer og gror en mengde fuchsia-stiklinger i drivehuset hennes hjemme på Korsvoll. Det denne damen ikke vet om blomstersortene "Drama Girl, "Marinka", "Pink Galore" og "Leonora" er ikke verdt å vite. Ragnhild Ellenbacher fikk sin "fuchsiamania" for snart tjue år siden og er dessuten også medlem av Roseforeningen, Bonzaiforeningen, Pelargoniaforeningen og Botanisk Hages Venner.

- Nå riktig gleder jeg meg til "Det store vårtreffet" vi skal ha i Botanisk Hage 21. mai hvor alle som er interessert i fuchsia er velkommen, sier damen som forsikrer at hagegalskapen kun er en hobby hun har på lik linje med treskjæring, hennes store vinterhobby.

Til vanlig er hun en av stemmene en møter på Oslo-politiets sentralbord, men når våren kommer er det fuchsia i fokus. Denne vakre blomsten med de mange variasjoner i fasong på blomst; fylte, enkle, korte og lange, med en fargeskala fra hvitt til auberginesort med alle røde nyanser imellom. Gule fuchsia finnes imidlertid ikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse