Dramatisk høst

HØSTMOTE: Stilen er overdådig og til tider luksuriøs.

Nå skal du elske det mørke, feminine og dramatiske.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TID: Gå en dramatisk høst i møte.

Se bildet større

STAY DARK: Renskårne jakker gjør stilen mer sofistikert og skaper kontrast til det romantiske.

Rock og romantikk, chiffon og skinn og bohem og blonder har gått side om side på catwalken for høstens mote.

– Stilen er overdådig og til tider luksuriøs, med effekter som rysjer, fjær, perlebroderier og draperinger for å skape volum og detaljer.

– Det romantiske vises gjennom feminine snitt og transparente stoffer, som setter fokus på det sensuelle, sier moteansvarlig i bladet Costume, Helle Paulson. I bladet omtales stilen som "mørk romantikk".

– Sats på eksklusive materialer som silke, chiffon, organza, fløyel og blonder. Alt i fargen sort. For en mer rocka look kan du satse på skinnbukser eller pvc-tights. Og høye hæler må til for å understreke dramatikken.

– Renskårne jakker og smale sigarettbukser gjør stilen mer sofistikert og skaper kontrast til det romantiske, anbefaler hun.

Litt goth

Trenden er inspirert av gotikken, og har gjerne religiøse undertoner som kommer til uttrykk i smykker inspirert av krusifikser og rosenkranser.

– Spesielt Givenchy, Lanvin og Chanel har lagt sin elsk på denne trenden. Men også andre motehus, som blant annet Armani, Issey Miyake og Christian Lacroix har elementer av den mørke romansen i sine kolleksjoner, fortsetter Paulson.

Og lar deg gå en dramatisk høst i møte.

.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse