ANNONSE
Annonse

1300 elever

Dro til Sognsvann for å lære om regnskog

Femteklassingene fra Grefsen barneskole var på plass i regnværet på Sognsvann denne uken, nettopp for å lære mer om regnskog. Fra venstre: Isabell, Tale, Elise, Siri, Mathea, og Andreas. Foto: TV-AKSJONEN

Selv om det er lite regnskog på Sognsvann, så regnet det i hvert fall nok, da 1300 femteklassinger møtte opp for å lære mer om blant annet regnskog.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2015 kl 08:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOGNSVANN: – TV-aksjonen NRK går i år til Regnskogfondet og deres arbeid med å vokte regnskogen i nært samarbeid med menneskene som lever der. Med midlene fra årets TV-aksjon skal vi bevare noen av verdens største regnskogsområder, som til sammen er større enn Danmark og Norge, står det i pressemeldingen fra TV-aksjonen.

Les også: Kom det ut av sofaen og stem! Du avgjør om bydelen kommer inn på Rådhuset

1300 femteklassinger

TV-aksjonen og 1300 femteklassinger ble denne uken invitert av Det norske Skogselskapet, i samarbeid med Oslo kommune ved Bymiljøetaten, og Landbruks- og matdepartementet til skogdager på Sognsvann. Nettopp også med innslag av regnskogtema på noen av de forskjellige postene rundt omkring i området for elevene.

To av verdens viktigste økosystemer

– På noen av postene fikk elevene spørsmål om to av verdens
viktigste økosystemer som er med på å forsyne verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å regulere klima på kloden, ifølge TV-aksjonen.

– Skogselskapet og TV-aksjonen gleder seg til å sammen skape bevissthet om verdiene av skogen, både den norske og regnskogen. På skoleskogdagene får barna mulighet til å delta på aktiviteter i naturen, som blant annet snekring av plankehytte og natursti, står det også i pressemeldingen som ble sendt ut i forkant av skogdagene onsdag og torsdag denne uken.

Les også: Kjæresten var nok lei av å høre Magnus (26) bare snakke om 71 grader nord, så hun meldte han likesågodt på programmet

Elevene på skogdagene kom fra flere forskjellige skoler i Oslo. TV-aksjonen stilte også med stand med ansiktsmaling.

Innsamling 18. oktober

Over hele landet skal 100 000 bøssebærere besøke alle husstandene 18. oktober.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse