Test: Dell Studio XPS 13: Drømmekombo'n

Kombinerer ytelse og bærbarhet på en svært tilfredsstillende måte.

Det er så visst ikke størrelsen det kommer an på: Dell Studio XPS 13 tåler sammenligning med langt større og tyngre maskiner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2009 kl 12:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skjermen har svært god kontrast og lysstyrke

Se bildet større

Greit tastatur - for liten touchpad.

Se bildet større

LITE RÅSKINN: Dell Studio XPS 13 er en bærbar-type mange ønsker seg: Liten størrelse - masse ytelse. Men det koster.

HARDWARE.NO: Dell Studio XPS 13 er et tydelig kompromiss mellom ytelse og portabilitet.

Den har fått noe større muskler enn forgjengeren M1330, men veier også noe mer med sine 2,2 kg - som kanskje er litt i overkant for en 13,3-tommer.

Her finner du testen av Dell XPS M1330

Bra skjerm

Maskinen har lekkert utseende og design, og har også et solid og godt kabinett.

Den har veldig gode tilkoblingsmuligheter, med det meste man kunne ønske, inkludert blant annet eSata, HDMI, Displayport, mini-firewire og Expresscard.

Likevel må vi si at det er litt merkelig å få hele tre ulike skjermtilkoblinger, men bare to USB-porter.

Tastaturet har et svært godt oppsett og er helt greit å skrive på. Skjermen er i det store og det hele veldig bra sammenlignet med veldig mange andre, med særdeles god lysstyrke og kontrast.

Oppløsningen på 1280x800 piksler er dog bare akkurat høy nok for skjermstørrelsen. Batteritiden på i underkant av tre timer er godkjent. I en bærbar-kontekst får også høyttalerne godkjent.

Les også testen av Asus M50Vn - God altmuligmaskin

Ingen sinke

Hybrid SLI-løsningen sliter litt med optimal støtte i eldre spill. Spill av nyere dato er null problem. De syntetiske testene av maskinen viser ytelse som vi sjelden ser i maskiner med 13-tommers skjerm.

Maskinen er definitivt ikke noen sinke når det kommer til andre ytelsesområder heller. Den tåler sammenligning med langt større og tyngre maskiner.

Les også testen av Multicom Compal KHLB2 - Spennende nykommer

For liten touchpad

Vi kommer dessverre ikke utenom noen negative punkter. Touchpaden er en anelse for liten, og maskinen utvikler veldig mye varme ved tung bruk. Det faktisk kan oppleves som et problem for dem som liker å ha maskinen i fanget.

Me den raske P8600-prosessoren og en harddisk med 300 GB, kommer den i skrivende stund på ca. 10500 kroner, inkludert operativsystem. Det er ikke småpenger, og man kan få langt mer ytelse for pengene med 15-tommere. Kombinasjonen av portabilitet og ytelse må man med andre ord betale for.

Les hele testen av Dell Studio XPS 13 på Hardware.no

Interessert i tekno? Sjekk tek.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse