Drømmen om Ullevaal ble virkelig for Dæhli

- Jeg har gått og sett på dette stadionet hele livet.

GOD FIGUR: Da Mats Møller Dæhli kom inn på banen tidlig i andre omgang lå Molde under 1-2. Da kamper var slutt hadde blåtrøyene vunnet Norgesmesterskapet. FOTO: Alice Marie Johansen

Som ung gutt drømte Mats Møller Dæhli (18) om å spille på Ullevaal stadion. Søndag fikk han drømmen sin oppfylt mens han vant sitt første NM-gull.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.11.2013 kl 14:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

MED SJEFEN: Tidligere Manchester United-spiller og trener Ole Gunnar Solskjær hentet Dæhli i sommer. FOTO: Alice Marie Johansen

Se bildet større

VILL JUBEL: Da Tommy Høyland satte inn Moldes 4-2-mål i det 90. minutt feiret Mats Møller Dæhli vilt med Molde-fansen. FOTO: Alice Marie Johansen

ULLEVAAL: Mats Møller Dæhli (18) er et av de virkelig store fotballtalentene i Norge, og har i løpet av kort tid gjort karriere på fotballbanen for Stabæk, Manchester United, og nå sist for cupfinalevinner Molde.

På hjemmebane

Søndag ettermiddag slapp han jubelen løs da Molde slo Rosenborg 4-2 i cupfinalen.

- Dette er det største jeg har vært med på. Det er en fantastisk prestasjon av laget å komme tilbake etter at vi ligger under, sa Oslo-gutten etter kampen.

Spesielt stort for Dæhli var det å få spille sin første kamp på Ullevaal stadion.

18-åringen er oppvokst bare noen hundre meter fra stadionen, og har lenge drømt om å spille fotballkamp der.

Tilbake på Ullevaal skole

- Det var stort å komme innpå. Jeg bor tre minutter unna, og har gått og sett på dette stadionet hele livet, så i dag er første gang jeg har spilt på Ullevaal stadion. Det var drømmen å få spille fotballkamp der som landslaget spilte, forteller den unge fotballspilleren.

Sist uke besøkte han Ullevaal skole, hvor han selv var elev.

- Det er en rar følelse å komme hjem og se hvor du har vokst opp og blitt til den fotballspilleren du er i dag, og så plutselig vinne cupgull med familien på tribunen, sier han og smiler.

Tar ferie

Det har vært et hektisk år for Dæhli. Inntil 3. juli hadde han proffkontrakt med Manchester United, før han tok avgjørelsen om å vende hjem til Norge og Ole Gunnar Solskjærs Molde.

I november ble han tatt ut i A-landslagstroppen for første gang, etter å ha gått gradene på aldersbestemte lag.

I tillegg fikk han også nettopp Satoils talentpris for årets talent, noe som også resulterte i at moderklubben Lyn fikk 100.000 kroner.

Nå skal han derimot roe ned med ferie i Oslo.

- Men først er det fest! sier Dæhli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse