Gøril Snorroeggen måtte operere: Drømmer om Kina-VM

STRATEG: Byåsen-strateg Gøril Snorroeggen har slitt med en såkalt «kastarm» i fire-fem år. Nå vil hun tilbake på landslaget.

Halvparten av de som opereres for «kastarm» kommer aldri tilbake. Det bekymrer ikke håndballandslagets Gøril Snorroeggen (24) – fem måneder etter operasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2009 kl 15:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SPEAKER.NO: Byåsen-strategen har slitt med en såkalt «kastarm» i fire-fem år, men det hjalp ikke å hvile eller drive med forebyggende trening. Smertene forverret seg. En operasjon var uunngåelig.

- At jeg kan få varige mén, eller aldri bli i stand til å spille på klubb- eller landslagsnivå igjen, har ikke vært i mine tanker en gang. Jeg har kun vært opptatt av å bli frisk, sier Snorroeggen etter landslagstreningen i Oppsal Arena.

Problemet var som følger: En leddkapsel i skulderen satt for løst og måtte strammes opp. Nå har det gått fire og en halv måned – og Byåsen-strategen er i rute – til tross for alle faremomentene forbundet med denne operasjon.

- Jeg hadde ikke noe valg. Derfor var jeg veldig innstilt på å få det unnagjort. Det viktigste for meg nå er å være nøye i opptreningsperioden, sier medisinstudenten.

Interessert i sport? Sjekk Speaker.no

Tung bør

En periode var 24-åringen så hemmet av skulderen sin at hun bare var en skygge av seg selv. Frustrasjonen over ikke å kunne yte hundre prosent var en vond bør å bære.

- Ja, det var veldig demoraliserende. Plagene gikk på motivasjonen løs. Nå er jeg revansjesugen og innstilt på komme sterkt tilbake, forklarer trønderjenta.

Selv om det er en prosentvis sjanse for at Snorroeggen må trappe ned, eller i verste fall legge opp, lar hun seg ikke affisere. Opptreningen foregår med kyndig hjelp.

- Kasttreningen går bedre og bedre – og fysisk har jeg ingen begrensinger i det hele tatt. Nå får jeg tross alt god til å bygge opp muskulaturen igjen, forklarer Snorroeggen.

Les også: Hergeirsson ut av Breiviks skygge

WEB-TV: Peker ut sin arvtaker

Kina-VM

Det er uklart hvor hun fortsetter karrieren. Snorroeggen satser uansett på et comeback til sesongstart.

24-åringen var avlastningsspiller for Norge da det ble gull i Beijing-lekene i fjor sommer, men EM-turneringen i Makedonia før jul, da det ble nok et gull, gikk fløyten.

- Jeg ønsker å rekke Kina-VM i desember. Et naturlig mål for meg, selv om jeg er mentalt forberedt på at det er for tidlig, påpeker hun.

Katja Nyberg og Kristine Lunde har vært gjennom lignende operasjoner. Begge er tilbake for fullt – tilsynelatende uten å være hemmet.

- Gøril har utvilsomt en stor landslagsframtid. Hun har trent ekstremt bra, og jeg er sikker på at hun er tilbake snart, sier Gro Hammerseng.

Les mer om Gøril Snorroeggens tunge tid på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse